Robert C. Castel: Egyértelmű, hogy a cél elérése érdekében civil életek is el fognak veszni (VIDEÓ)

2023. október 28. 09:14

A biztonságpolitikai szakértő azt fejtegette, hogy meddig tarthat Izrael katonai hadművelete Gázában.

2023. október 28. 09:14

Rövid videóval jelentkezett hivatalos közösségi oldalán Robert C. Castel, aki a háborúban alkalmazott „proporcionalitás elvét” magyarázta követőinek. A biztonságpolitikai szakértő szerint a „proporcionalitás” jelentését sokan félreértik, amikor azt gondolják, hogy a kifejezés egyenlő a „szemet szemért, fogat fogért” elvvel, 

hiszen ez nem lehet működőképes stratégia egy háborúban. 

Robert C. Castel  úgy fogalmaz: „Izrael sem akkor fogja befejezni katonai hadműveleteit Gázában, amikor az ártatlan izraeli civil lakosságnak megfelelő számú áldozatot szed az ellenség körében. A proporcionalitás elve csupán annyit mond ki, hogy a civil életekben és értékekben okozott kárnak arányban kell állnia, a katonai akciótól várt katonai haszonnal” – magyarázta a szakértő videójában, amelyet alább tekinthetnek meg:

Nyitókép: Facebook

 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Uztu
2023. október 29. 11:00
Hoppá, csak előjön az őszinteaég lassan. Csak az a bibi, hogy megteremtik a precedest.
Kovács Ubul
2023. október 28. 13:09
"Magyarország sem szavazta meg a humanitárius fegyverszünetet követelő határozatot az ENSZ-ben"
Mandiner444hu
2023. október 28. 11:10
Sunyi gerinctelen Mandiner Miért is nem tudjuk még mindig kijavítani saját kommentjeinket? Miért is nem maradunk folyamatosan bejelentkezve legalább a tárgynapon? Miért is nem a címzett kommentje alatt jelennek meg válaszaink?
Nasi12
2023. október 28. 10:53
„szemet szemért, fogat fogért” A kérdés az hány szemet hány szemért és hány fogat hány fogért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!