Reagált Brüsszel Orbán Viktor október 23-i beszédére

2023. október 25. 09:24

„Senki sem kényszeríti Magyarországot arra, hogy az EU tagja legyen” – mondta Josep Borrell.

2023. október 25. 09:24

Orbán Viktor Veszprémben emlékezett meg az 1956-os forradalomról és szabadságharcról. A miniszterelnök rámutatott arra is, hogy a magyarok számára a szabadságharc kötelezettség, és védeni kell. Ezt tudták a régi nagyok: Szent Istvántól az '56-osokig. „Előfordul, hogy a történelem ismétli önmagát: ami először tragédia volt, az másodjára komédia.

Moszkva tragédia volt, míg Brüsszel egy rosszul sikerült kortárs paródia”

– mondta.

Josep Borrell, kül- és biztonságpolitikáért felelős uniós biztos nem tudta megállni, hogy ne reagáljon Orbán Viktor magyar miniszterelnök ünnepi beszédére. Az általa kiemelt kulcsmondat az volt, amelyben a magyar miniszterelnök kiemelte, hazája uniós tagsága a szovjet megszálláshoz hasonlít – írja a Do Rzeczy

Senki sem kényszeríti Magyarországot arra, hogy az EU tagja legyen”

– fogalmazott Josep Borrell. Az uniós biztos szerint Magyarországon nem állomásoznak tankok.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: UNION EUROPEENNE / HANS LUCAS / HANS LUCAS VIA AFP

Összesen 424 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bölcsuhú
2023. október 29. 16:49
Ezt a vén komcsit kár volt megkimélnie s élve hagynia a Franco-rezsimnek! Lám mire képes! Kutyából nem lesz szalonna!
Macskabarát
2023. október 28. 21:53
Borell úr uniós biztosként pontosabban fordító szakembereket kellene alkalmaznia. Vagy úgy akarja érteni, ahogy akarja és szúr egyet. Megöregedett és szerepelni, látszani akar. Sok mindent elfelejtett esetleg sohase tudta. Ez az ő poziciójában szégyen, enyhén szólva.
Zjzj
2023. október 25. 19:38
Ideje hogy odafigyeljenek brusszelben mit frocsog zorban meg csicskasai es nemcsak visszaszolni kell hanem jol sggberugni mindet!
Palmimi85
2023. október 25. 18:52
A 80-as években "hozta" a bátyám Franciaországból az alábbi "találós kérdést" a válasszal együtt: kérdés: Mi a kommunizmus? válasz: Az eszme diadala a józan ész felett! Nézetem szerint ezt a ma "működő" Eu-ról is el lehet mondani az alábbi kérdéssel: Mi ma az EU? A válasz ugyan az!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!