Politico: Csak Orbán és Fico nem adna már több pénzt Ukrajnának

2023. október 30. 08:28

A finanszírozás kérdése továbbra is vitatott.

2023. október 30. 08:28
null

Az ukrán állam komoly pénzügyi problémákkal küzd, ezért az európai vezetők többsége további pénzügyi támogatást szeretne biztosítani az országnak – írta meg a Politico.

Ukrajna a gazdasági nehézségek közepette küzd, ezért a külföldi támogatás létfontosságú lehet a gazdasági stabilizáció szempontjából. Arra azonban nemrég derült fény, hogy pontosan milyen mély is az országot érintő pénzügyi válság, ugyanis az ukrán pénzügyminisztérium adatai szerint

 az országnak jövőre mintegy 29 milliárd eurós költségvetési hiánnyal kell szembenéznie

A pénzügyminisztérium továbbá bejelentette, hogy a hiányt a 2024-es évben ki kell kiegyenlíteni. A lap szerint kérdéses azonban, hogy ez mennyiben sikerülhet megfelelő mennyiségű külföldi támogatás nélkül. A nemzetközi közösség nagy része így támogatja a további pénzügyi támogatásról szóló kezdeményezést, azonban ebben a kérdésben továbbra sincs teljes egység az EU vezetői között. 

A lap szerint 

csak a magyar miniszterelnöknek, Orbán Viktornak, valamint a szlovák vezetőnek, Robert Ficonak vannak fenntartásai a támogatás kapcsán.

A Politico szerint az ukrán kormány folyamatosan tárgyalásokat folytat a nemzetközi szövetségeseivel a pénzügyi segítség biztosításáról.

Az Ukrajnának nyújtott pénzügyi támogatás kérdése várhatóan továbbra is az európai politika középpontjában marad, miközben az ország vezetése és az európai vezetők közötti tárgyalások folytatódnak a következő hónapokban. Az eredmény befolyásolhatja nem csak Ukrajna gazdasági kilátásait, de az egész régió politikai stabilitását is.

Nyitókép: Ludovic MARIN / AFP

 

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2023. október 31. 15:20
"Az oroszok nem akarják elfoglalni Ukrajnát, ez csak a ti hülye dumátok... Ők csak a Dombaszt akarják megszerezni"" / bondavary / bondaváry HAZUG / HÜLYE dumája Orpszország céljairól. amit mindenki a hasát fogva röhög. Nem akarják elfoglalni,.. MÁR NEM! Putyin A - terve igenis az volt, hogy elfoglalja egész Ukrajnát, és megszünteti annak függetlenségét. Tavaly Kijevet is megközelitettek a ruszki csapatok , amiről - bondaváry kivételével - mindenki tudja, hogy nem a Dombaszban van. Mivel a villámháborús terve kudarcba fullad, lejjebb adták a céljaikat. De csak kényszerűségből és csak ideiglenesen
Tommaso
2023. október 31. 15:10
Csak a A KÉT HAZAÁRULÓ, Orbán és Fico, nem adna már több pénzt Ukrajnának. Mindkét gazember a saját nemzete érdekei helyett Putyin érdekeit képviseli, s támogatja. Mert csak a terjeszkedő, területrabló, gyarmatositó Orosz Birodalomnak érdeke az, hogy megszűnjön a független Ukrajna, és a ruszki hadsereg - ugrásra készen - ismét itt állomásozzon a szlovák-orosz, és a magyar-orosz határon. Amiről tudjuk, hogy mindig kegyetlen vérontásba, szabadságharcaink vérbefojtásába torkollott.
KBA98
2023. október 30. 17:31
Helyes!
urban63
2023. október 30. 15:14
Még kinek van pénze a feneketlen tóba dobni? Kölcsönből? Megyünk a kollektív eladósodás felé, aztán nem lesz más megoldás mint Egyesült államokként vissza fizetni, percenként emelkedő kamatokat?(Lásd USA alakulását) De hiszen ez a cél átlátszó, pláné hogy a Patás ezt már felvázolta, ki ennyire hülye, feladni a szuverenitását, függetlenségét?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!