Politico: A Nyugat egységes kiállása Kijev mellett sosem volt még ennyire repedezett

2023. október 03. 06:49

Gyengülni látszik a nyugati egységfront Kijev mögött.

2023. október 03. 06:49

Az orosz-ukrán katonai konfliktus kezdete óta jellemző volt a nyugati államok többsége részéről a kiállás Ukrajna mellett. Most, hogy már több mint 500 napja tart a konfliktus a két ország között, és lényegi változás régóta nem történik, kezdenek megjelenni az első repedések az eddig szilárdnak gondolt nyugati kiállásban – írta meg a Politico.

Ennek láthattuk nemrég egy jelét akkor, mikor is Amerikában a republikánus törvényhozók kisiklatták azt az erőfeszítést, ami jelentős mennyiségű segélyt szabadított volna fel Ukrajna számára. Ilyesmit legalább is korábban nehezen lehetett volna elképzelni.

Tisztán látszik, hogy a kongresszusi republikánusok hozzáállása megkeményedett, és 

véget akarnak vetni Washington Kijevnek nyújtott támogatásának

– írta az amerikai hírportál.

A lap Orbán Viktort is megemlíti, aki már korábban is kijelentette, hogy nem hajlandó finanszírozni Ukrajnát, hacsak nem vizsgálja felül az országban élő magyar kisebbségekkel való bánásmódot. Bár a kritikusok ezt az álláspontot „taktikai vétónak” tartják, amelynek célja, hogy felszabadítsa azokat a forrásokat, amelyeket Brüsszel visszatart Budapesttől egy külön jogállamisági vita miatt. Mindenesetre az jól látható, hogy 

gyengülni látszik a nyugati egységfront Kijev mögött.

 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Genya Savilov / AFP

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. október 03. 12:17
A Nyugatnak azonban óriási kára is keletkezett ebböl a meggondolatla, buta "projektböl". Attól eltekintve, hogy Európa kapott egy akkora jobbegyenest, hogy az évtizedekig sajogni fog neki, a legnagyobb kár mégsem ez. Hanem az, hogy úgy az oroszok, mint a kinaiak, söt az egész világ látja a Nyugat, föleg az USA, feneketlen álnokságát, megbizhatatlanságát, hazug önzését stb. Ez természetesen azt jelenti, hogy olyan óriási, - az egész emberiséget érintö -, projektekben, ahol Kina és Oroszország stb. nélkül nem lehet elöre lépni, ezek a becsapott hatalmak nem lesznek hajlandók kooperálni. Oroszország és Kina nélkül a klimaprobléma megoldása lehetetlen. Az oroszokat ez nem fogja érdekelni, márcsak azért sem, mert a klimafelmelegedés pontosan az ö malmukra hajtja a vizet. A németek villamosíthatják még a saját emésztési rendszerüket is, a klimára annak nulla lesz a kihatása. Igy tudja a világot fejreállítani egy ostoba, trotyli amerikai elnök.
Palatin
2023. október 03. 12:05
Az világos volt mindig is, hogy a Nyugat addig támogatja Ukrajnát, amig az neki megéri. Úgy néz ki, hogy a gazdasági és politikai hasznot, - ami ebben a projekteben benne volt -, nagyrészt learatták, igy mostmár a kiszállási stretégiát kell üzembe léptetni.
Palatin
2023. október 03. 12:00
Az Ukrajnában folyó háború az USA háborúja Oroszország ellen, az ukránok börére, kontójára, tragédiájára... A háborút az USA kezdte, amikor Gorbacsovnak adott igéreteiket, - hogy nem lesz Nato-bövítés keletre -, brutálisan megszegték. Gorbatcsov ezért az igértért volt ugyanis olyan kooperativ, a mémet újraegyesítést illetöen. Ezért a háboruért a Nato, föleg az USA, a felelös. Az oroszok a biztonságukért harcolnak. Ha ezt nem tennék, ma már amerikai atomrakéták meredeznének Moszkva felé, onnan pár száz Km-re. Az oroszok nem tehettek mást, háborut kellet indítaniuk. Az oroszok a jogos biztonsági érdekeiket tárgyalások útján akarták megvédeni, de erröl Biden hallani sem akart, mindent visszautasított. A Nato agresszív nyomulása ellenében, az oroszok nem tehettek mást, mint amit tettek. Most már gyakorlatilag egy önvédelmi háborút vívnak a Nato ellen, az ukránok börére.
balbako_
2023. október 03. 11:35
Egy idő múlva az adófizetők is megkérdezik a rengeteg pénzük mire ment el. De erre választ a globalistáktól soha sem fognak kapni viszont további pénzeket követelnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!