Otthon hagyta útlevelét a svéd külügyminiszter, nem engedték be Ukrajnába

2023. október 04. 07:22

Bagatell hiba miatt került kínos helyzetbe a svéd diplomácia.

2023. október 04. 07:22
null

Tobias Billström svéd külügyminiszter szokatlan ok miatt nem tudott részt venni az EU Tanácsának kijevi ülésén – írta meg a Die Presse.

Az EU Tanács informális kijevi ülést szervezett, amelyre azonban nem jutott el mind a 27 uniós külügyminiszter. A voltak akik betegség miatt maradtak távol, mint például lett vagy a lengyel külügyminiszter, a svédek távollétében ennél sokkal egyszerűbb ám kellemetlenebb ok állt, ugyanis 

Tobias Billström pedig állítólag elfelejtette az útlevelét,

ezért nem engedték be az országba. Az eset egy külügyminiszter esetében egészen rendhagyónak mondható. A Die Presse diplomáciai körökből értesült a kellemetlen esetről.

Annyit mindenesetre lehet tudni az EU Tanács kijevi üléséről, hogy a tanácskozásra egy luxusszálloda védett alagsorában került sor.

Nyitókép: Pontus Lundahl/Scanpix.

 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2023. október 04. 21:32
en ukikat ruhellem, de speciel ebben teljesen igazuk van, utlevel az utlevel ha miniszter ha nem
bayern65
2023. október 04. 20:29
Már sejtem miért tart itt svédország!
Uztu
2023. október 04. 17:18
Kék sárga zászló meghülyíti a zembereket
KBA98
2023. október 04. 17:10
Aszta! A nagy és demokratikus Ukrajnába, ahová pl. a svédek is rengeteg pénzt, paripát fegyvert adtak? Ezért én pl. Zelenszkijt nem engedném be sehova!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!