Összezavarodtak a románok: minden nap másba kötnek bele, ha Orbán Viktorról van szó

2023. október 13. 08:39

Legutóbb a román portáloknak még az volt a problémájuk, hogy Orbán Viktor Grúziába utazott, miközben Klaus Iohannis Budapestre érkezett, most már azt állítják, a román államfő nem is akart találkozni a magyar miniszterelnökkel.

2023. október 13. 08:39
Novák Katalin köztársasági elnök és Klaus Iohannis román államfő négyszemközti tárgyalása a Sándor-palotában 2023. október 11-én. MTI/Bruzák Noémi

Klaus Iohannis román államfő nem akart találkozni Orbán Viktorral, mert nem szerette volna magát kompromittálni olyasvalaki társaságában, akinek annyira „vehemens és illiberális a diskurzusa", mint a magyar miniszterelnöknek – írja az Adevarul. Érdekesség, hogy a román lap szerdán még amiatt háborgott, hogy Orbán Viktor annak ellenére utazott Grúziába, hogy a román elnök látogatását hónapokkal korábban megszervezték.

Legfrissebb cikkében viszont már azt is írja, hogy a magyar fél jelezte, kihelyezett kormányülést tart Tbilisziben, amelynek időpontja egy éve biztos, Iohannis viszont nem akart egy nappal korábban Budapestre érkezni.

Sőt, több román portál is azt írta szürreális „tényfeltárásában", hogy Orbán Viktor „ürügyként" használta a grúziai utazást, mert félt, hogy a román elnök számára kellemetlen témákkal hozakodik elő, mint a svéd NATO-csatlakozás vagy Ukrajna támogatása.

Kapcsolódó vélemény

Jean St'Ay

Főtér

Idézőjel

A nap román sajtóvicce: Iohannis „elkergette” Orbán Viktort Budapestről.

***

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ma is bukik a Zorbán...
2023. október 14. 14:16
Obán Viktor pont arról ismert, hogy megijedne bárkitől is. Még a bolsevisták/kollaboránsok között fontosnak számító suttyókat is játszi könnyedséggel semmisít meg. Ezek után Johannisz?? WTF?? Ez még nagyon hülye viccnek is hülyeség.
Lajoss
2023. október 13. 20:37
Közben az arányos GDP-ben megelőztek minket….Gratulálok a csüngőhasúnak.
Szvidrigajlov
2023. október 13. 13:57
Az nem merült föl, hogy Orbán (és a magyarok általában) leszarják a román államot, de díszként esetleg egy hatáskör nélküli köztársasági elnökkel lehet beszélgetni. (koccintani nem) További komment: Mindegy ki képviseli a román államot. A román állam az árulás, rablás, a trógerság szinonimája. Európa seggluka.
luisbathhelena
2023. október 13. 13:38
a protokoll szerint OV-vel nincs dolga. Amúgy meg bármelyik EU összeröffenésen beszélhet vele.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!