Klaus Iohannis io nopot chivant Budapesten, kicsit ejnyebejnyézett, majd kért valamit…

2023. október 12. 19:58

A nap román sajtóvicce: Iohannis „elkergette” Orbán Viktort Budapestről.

2023. október 12. 19:58
Novák Katalin köztársasági elnök és Klaus Iohannis román államfő négyszemközti tárgyalása a Sándor-palotában 2023. október 11-én. MTI/Bruzák Noémi
Jean St'Ay
Főtér

„Klaus Iohannis álkisebbségi államelnök io nopot chivant Budapesten. Persze, nem így mondta, de mondhatta volna akár, hiszen megtanult magyarul köszönni, sőt, annak idején, ama híres-nevezetes performanszában, amikor azzal vádolta a szocdemeket, hogy a tálcán nyújtják Erdélyt a magyaroknak, így köszöntötte a PSD-t.

Szóval, Ionopot elnök szerdán minden gond nélkül megérkezett a magyar fővárosba, Novák Katalin államelnök asszony hivatalos meghívására. Gondolom, örültek neki, ugyanis 14 éve román államelnök be nem tette a lábát Magyarországra. És ha már ott volt, tárgyalt is. A párbeszédről, a kétoldalú kapcsolatokról, a stratégiai partnerségről, pozitív dinamikáról, fejlesztésről, elmélyítésről (na, itt lehet ásítozni hosszan). Viszont kiemelnénk Ionopot úr »harcias« ejnyebejnyézését, miszerint: »Szilárdul hiszem, hogy teljes mértékben szükséges az egyoldalú vagy vitát kavaró gesztusok mellőzése.«

Huhh, hát nyilván az olyan szövegekre gondol az álkisebbségi államelnök úr, mint a ionopotozás. Bár élünk a gyanúperrel, hogy mégsem. Ja, és ha már szidta kicsit a magyar államot, Ionopot úr mindjárt kért is valamit: ugyan szóljon már Magyarország egy jó szót Ausztriának Románia schengeni csatlakozása ügyében. Erről meg az jut eszünkbe, amikor egy ember odalép a másikhoz és így szól: Milyen egy mocsok alak vagy! Apropó, nem adsz 20 lejt sörre?

A nap román sajtóvicce: Iohannis »elkergette« Orbán Viktort Budapestről. Tényleg vicces, pedig nem annak szánta a hazai sajtó zászlóshajója szerepében tetszelgő Digi 24 portál. Megjelent ezen a portálon egy cikk, melynek írója szerint (aki politikai forrásokra hivatkozik), Orbán Viktor magyar miniszterelnök nem találkozik Ionopot elnökkel. Eddig oké. A poén az indoklásban van. Tessék, fordítjuk, szórul szóra: »Orbán Viktor ürügyként használta a grúziai utazást, mert félt szembesülni Iohannis elnökkel, hiszen felrótták volna neki, pontszerűen, a Románia területén végrehajtott akcióit, a provokatív tusnádi felszólalásait, az európai értékekhez való viszonyulást, az Ukrajnának szóló támogatást vagy Svédország NATO-csatlakozását.«

Most akkor képzeljük el, amint a magyar miniszterelnök reszketve ül a széken, mert hallja, amint Iohannis elnök döngő léptekkel közeledik és tudja, fel fog róni, pontszerűen… Aztán nem bírja tovább és elmenekül, Grúziáig meg sem áll. Sőt, az egész kormányt magával viszi.”

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bogdan5-aki-vigan-jatszott-mig-elevenen-egtek-az-oroszok
2023. október 14. 05:37
meg a digi netre
bogdan5-aki-vigan-jatszott-mig-elevenen-egtek-az-oroszok
2023. október 14. 05:37
így fizessetek elő a digi tv-re
omega
2023. október 13. 18:59
Nem értem! A magyar köztársasági elnök asszony meghívta a román elnököt. Ő eljött, és találkoztak. Eddig tudtam követni az eseményeket. Azt már nem tudom követni, hogy ha nem volt megbeszélve, hogy találkozik a magyar miniszerelnökkel is, akkor mi a faszt veri a nyálát? Húzzon vissza a büdös Romániába, és örüljön, hogy Novák Katalin szóba állt vele!
Mich99
2023. október 13. 09:16
@bodrigyuri Éppen ma hagyta le a szőröstalpúak GDP-je Magyarországét – az idén már tizenharmadszorra!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!