Oroszország brutális támadást hajtott végre a keleti fronton

2023. október 24. 10:47

Október 22-én az ukrán katonák több mint 90 összecsapást regisztráltak az orosz erőkkel minden fronton.

2023. október 24. 10:47

Az orosz hadsereg súlyos támadásokat indított a keleti front több szektorában, többek között Avgyijivka, Kupjanszk, Limán, Bahmut és Marinka irányában – erről számolt be az ukrán fegyveres erők vezérkara október 23-án a The Kyiv Independent beszámolója szerint.

Kiderült, hogy október 22-én az ukrán katonák több mint 90 összecsapást regisztráltak az orosz erőkkel minden fronton.

Az elmúlt napokban szokatlanul sok volt az összecsapások napi száma, esetenként akár a duplája az október közepi számoknak. A vezérkar szerint Oroszország továbbra is megpróbálja bekeríteni Avgyijivka frontvonalbeli városát Donyeck megyében, miközben súlyos veszteségeket szenved el.

Moszkva nyár óta nagy erőket összpontosít Ukrajna északkeleti részén, Liman–Kupjanszk irányban, valószínűleg azért, hogy elterelje Kijev figyelmét és erőforrásait más szektorokról.

Ez egyértelműen kedvezőtlen fejlemény az ukránok számára, mert elvesztették taktikai előnyüket,

és most ugyanazon a magasságon vannak az oroszokkal. Mi több, ha egy jövőbeni támadás során az oroszok vonják ellenőrzésük alá a magaslatot, akkor ők határozzák meg az északról történő bekerítés feltételeit – írta meg a Világgazdaság.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter bejelentette, hogy

naponta immár mintegy 15 ezer tonna lőszert és üzemanyagot szállítanak az orosz csapatoknak az északi katonai körzetben.

Ezt az információt támasztja alá az Egyesült Királyság Védelmi Minisztériuma (HM) legfrissebb hírszerzési jelentése, amely szerint az orosz kormány kiadásai egyre inkább az ukrajnai háború költségeire összpontosulnak.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

A nyitókép illusztráció. Fotó: ERCIN ERTURK / ANADOLU AGENCY / ANADOLU VIA AFP

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. október 25. 17:07
Mocsadék agtesszorok…🤮
Nasi12
2023. október 24. 17:51
Sárra várva
bogdan5-aki-vigan-jatszott-mig-elevenen-egtek-az-oroszok
2023. október 24. 12:55
de természetesen egy ukrán se halt meg egy ukrán fegyver sem se semmisült meg EZ BRUTÁLIS HOPPÁ
Kanmacska
2023. október 24. 12:33
Moslékosok, szlávázzatok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!