Orosz védelmi tárca: Előrenyomulás történt Avgyijivkánál

2023. október 11. 18:47

Az orosz erők elérték a Donyeck melletti Avgyijivkától északnyugatra fekvő Berdicsi falu határát.

2023. október 11. 18:47

Kedvezőbb állásokat foglalt el a fronton az orosz hadsereg a Donyeck megyei Avgyijivka környékén – közölte szerdán kiadott hadijelentésében az orosz védelmi minisztérium.

Ezt is ajánljuk a témában

Jan Gagin, a „Donyecki Népköztársaság” vezetőjének tanácsadója a RIA Novosztyi hírügynökségnek nyilatkozva elmondta: az orosz erők elérték a Donyeck melletti Avgyijivkától északnyugatra fekvő Berdicsi falu határát, az ukrán védelem utánpótlását fenyegetve. 

Azt mondta, hogy Marjinkánál az orosz erők a nap folyamán mintegy 400 métert nyomultak előre.

A moszkvai katonai tárca egyébként 14 visszavert támadásról számolt be – közülük tíz Kupjanszk környékén megkísérelt ellentámadás volt – , amelyek során szerinte csaknem 900 ukrán katona esett el vagy sebesült meg.
A jelentés a megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között sorolt fel két lőszerraktárt – az egyik külföldi „zsoldosoké” volt a Harkiv megyei Volcsanszknál – egy Szu-25-ös repülőgépet, három harckocsit, tíz amerikai MaxxPro és két egyéb páncélozott harcjárművet, három lengyel Krab, egy francia CAESAR és egy amerikai M109-es önjáró, valamint négy amerikai M777-es és egy brit FH70-es vontatott tarackot, továbbá egy cseh RM-70-es Vampire sorozatvetőt, három JDAM irányított légibombát, hét HARM lokátorelhárító és négy HIMARS-rakétát, valamint 41 drónt.

Ezzel az orosz statisztika szerint az ukrán fél által a háború eleje óta elvesztett távirányított repülőszerkezetek száma meghaladta a 7700-at.

Az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek szerdán a helyi hatóságok ukrán tüzérségi és dróntámadást. A nap folyamán az orosz légvédelem Brjanszk megye légterében három, Belgorod megye felett pedig egy pilóta nélküli repülőszerkezetet lőtt le.

(MTI)

Nyitókép: VALERI KVIT


 

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Aerion
2023. október 11. 20:12
drogqueen Tehát, a világ 2. legerősebb hadserege (amit Irán, és É-Korea latorállamai futtatnak), az Ukrsjnánál 28-szor nagyobb Oroszország, hónapok óta először elfoglalt egy kerti budit, meg egy fészert.. --------------------------------------- Igen, pedig oda is lőhetnének atomrakétával, meg onnan 12 ezer kilométerre is, meg a kettő között bárhová, egyszerre. Nem is értem, miért nem csinálják. : D
drogqueen
2023. október 11. 20:09
Tehát, a világ 2. legerősebb hadserege (amit Irán, és É-Korea latorállamai futtatnak), az Ukrsjnánál 28-szor nagyobb Oroszország, hónapok óta először elfoglalt egy kerti budit, meg egy fészert..
llnnhegyi
2023. október 11. 19:58
Mi ez? Negatív Zelenskyt előre törés? Hová menekült már megint?
connorj
2023. október 11. 19:44
🇷🇺 https://m.youtube.com/watch?v=wHawrrUJKt0&t=13s&pp=ygUSU2FybWF0IGluIGZ1bmN0aW9u
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!