Orosz csapás Harkiv megyében: 50 áldozat

2023. október 05. 19:37

Az áldozatok között van egy hatéves kisfiú is.

2023. október 05. 19:37
null

Legalább 51 ember vesztette életét abban az orosz csapásban, amely csütörtökön egy élelmiszerboltot ért egy Kupjanszk közeli kis településen – közölte Ihor Klimenko ukrán belügyminiszter.

Oleh Szinyehubov, a régió kormányzója Telegramon arról számolt be, hogy az oroszok egy üzlethelyiséget vettek tűz alá a Harkiv megyei Hora faluban. Az áldozatok között van egy hatéves kisfiú is. 

Volodimir Zelenszkij elnök a Telegramon részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak, és ismételten hangsúlyozta, hogy meg kell állítani az orosz terrort. Az államfő közölte, hogy épp most tárgyal európai vezetőkkel az ukrán légvédelem megerősítéséről.   

„Ez egy szembetűnően kegyetlen orosz bűncselekmény: rakétacsapás egy közönséges élelmiszerbolt ellen, ez minden kétséget kizáróan szándékos terrortámadás” –mutatott rá Zelenszkij, és megígérte, hogy Ukrajna válaszcsapása nem marad el. 

(MTI/CNN)

A nyitókép illusztráció. Forrás: MTI/EPA/Roman Pilipej

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tavirozsa2
2023. október 06. 19:54
Azt írják, hogy a nyitókép illusztráció, akkor a mostani robbanásról nincs kép?
Mich99
2023. október 06. 10:04
"A bunkerben volt egy csomó ukrán és NATO fejes." ...de a náci propaganda csak egy 4 éves kisfiúról beszél...
Mich99
2023. október 06. 10:01
Folyik a náci propaganda.
connorj
2023. október 06. 03:40
TISZTELT PUTYIN ELNÖK ÚR! JAVASLATOM, HARKOV ÚJ TÖMBHÁZAIRA: https://vm.tiktok.com/ZGJcsbEVH/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!