Őrizetbe vettek egy AfD-s képviselőt önkényuralmi jelképek használatának gyanújával

2023. október 30. 18:15

A 22 éves Daniel Halemba csütörtökön foglalta volna el a helyét a bajorországi parlamentben.

2023. október 30. 18:15
AfD, Daniel Halemba

Őrizetbe vették hétfőn Németországban az Alternatíva Németországért (AfD) jobboldali párt tartományi parlamenti képviselőjét tiltott önkényuralmi jelképek használatának gyanújával. Az újonnan megválasztott, 22 éves Daniel Halemba 

csütörtökön foglalta volna el a helyét a bajorországi parlamentben. 

Az ügyészség szóvivője szerint a Stuttgart térségében őrizetbe vett képviselő elleni vádak között rasszista visszaélésre való felbujtás is szerepel. Daniel Halemba tagja volt egy diákszövetségnek, amelynek a székházában tiltott náci jelképeket találtak. Az ügyészség rajta kívül a würzburgi diákszövetség négy másik tagja ellen is nyomozást folytat. Halemba tagadta az ellene felhozott vádakat. Németországban a parlamenti képviselőknek mentelmi joguk van, Halembáé azonban még nem lépett életbe, mert a bajorországi parlament hétfő délután ül össze először a választás óta.

(MTI)

Kapcsolódó vélemény

undefined

Bayer Zsolt

Bádog blog

Idézőjel

Pontosan olyan, mint a legsötétebb ötvenes évek szovjet blokkja.

Nyitókép: PETER KNEFFEL / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2023. november 29. 12:15
Terroristák jelképei maradhatnak, izraeli zászlóégetés, Korán reggel égetés, mécses égetés, mészégetés zsidóégetés maradhat.
P.Gy.
2023. október 30. 19:47
Jut eszembe.... Mi a helyzet "Ferencváros szépével"? A jó Baranyi Kriszti szabadlábon van még? Vagy az "orbáni diktatúrában" rettegő libsik nyugodtan "poénkodhatnak" az önkényuralmi jelképekkel? Remélem nem így ledz!
Málaga21
2023. október 30. 19:34
Az anyja meg egy malomtulajdonos kulák szeretője volt.
Akitlosz
2023. október 30. 19:26
Politikai harc. A politika nem az úriemberek sportja. Próbálják gyorsan karaktergyilkolni, még mielőtt vihetné valamire politikusként.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!