Orbán Viktor migrációs politikája rendkívül népszerű az olasz jobboldaliak körében

2023. október 11. 11:43

Az olasz baloldal nem képes megérteni a bevándorlókkal kapcsolatos félelmeket, miközben Orbán Viktor álláspontját a jobboldali szavazók többsége támogatja – ez derült ki a La Repubblica felméréséből.

2023. október 11. 11:43
Summit on demographics with Italian PM Giorgia Meloni attending

Egyenes és világos üzenet a baloldalnak, hogy képtelen megérteni az olaszok migránsokkal kapcsolatos félelmeit – így foglalja össze a La Repubblica az általa készíttetett közvélemény-kutatás eredményeit a granadai EU-csúcs után.

A lap azt írja, a jobboldali és jobbközép választók támogatják Orbán Viktor bevándorlásellenes-politikáját, míg más területeken a francia Marine Le Pen álláspontja a népszerű (a baloldali lap igényeinek megfelelően elsősorban rájuk fókuszált a felmérés a külföldi politikusok közül).

A megkérdezettek 44 százaléka támogatja a magyar kormányfő bevándorlásügyi nyilatkozatait, ám ez az arány a jobbközép pártokra szavazók között meghaladja a 60 százalékot, az Északi Liga szimpatizánsainál pedig eléri a 77 százalékot.

A La Repubblica megjegyzi, Giorgia Meloni miniszterelnök egyelőre kettős játékot űz: kormányfőként az Európai Bizottság elnökével, Ursula von der Leyennel erős szövetséget kötött, az Olaszország Fivérei párt elnökeként viszont "összekacsint" Orbán Viktorral.

Ezt is ajánljuk a témában

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

Nyitókép: AFP

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Töki
2023. október 11. 15:51
Minden éppeszűnél normális, amit Vitya akar!!! Még a neolibernyákok azon részénél is, ahol van 1 kis ész!!!
contractor-2
2023. október 11. 14:13
Az olaszok pont olyan lusták mint az arabok. Hiába tudják mit kellene csinálni, meg is mutatják nekik, de senkit nem érdekel igazából. Ők nem azért politizálnak, hogy előbbre jussanak általa, hanem azért amiért focimeccsre is járnak - szórakozásból. Nem szabad őket komolyan venni, mert magukat sem veszik komolyan.
allen9
2023. október 11. 14:06
Melonival mégse értünk sokat. Hamar megcsicskult a néni.
fsdfsdf
2023. október 11. 13:50
Medián: Mészárost, Orbánt és Tiborczot tartják a legkorruptabbnak a magyarok https://hvg.hu/360/20231011_Medianfelmeres_kozvelemenykutatas_korrupcio_hvg_tenytar
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!