Nyílt levél Elon Musknak: Álljon ki az állami szintű cenzúra ellen

2023. október 27. 21:42

A kezdeményezés támogatói szerint egyre több országban állami szinten nyomják el a szólásszabadságot.

2023. október 27. 21:42

Elon Musk egy évvel ezelőtt vásárolta meg a Twitter közösségi média felületet, amely azóta X néven működik. Az évforduló alkalmából az ADF International nyílt levélben fordult Elon Muskhoz, aki a szólásszabadság elkötelezett híve, hogy álljon ki az államok által támogatott cenzúra ellen is.

Elon Musk nyáron azt ígérte, fedezi a jogi költségeit azoknak, akiket a munkahelyükön azért bántalmaztak, mert kedveltek, vagy megosztottak valamit X-en. A nyílt levél aláírói erre hivatkozva arra kérik a milliárdost, hogy álljon ki az állami szinten támogatott véleménycenzúra ellen is. 

„A szólásszabadságot minden jelentős emberi jogi szerződés széles körben védi; Nyugaton azonban a szólásszabadságot úgynevezett »gyűlöletbeszédre« vonatkozó törvényekkel korlátozzák. Más régiókban az istenkáromlásról szóló törvények kisebbségi csoportokat vesznek célba, néha halálbüntetéssel. Ez a két véglet – mindkettő azokat bünteti, akik az állam által elfogadott nézetek ellen szólalnak fel” – olvasható a levélben.

A kezdeményezésre összesen háromezer aláírót várnak, közel kétezren pedig már csatlakoztak. Többek között Frank Füredi, magyar származású brit szociológus és közéleti kommentátor is.

Nyitókép: MTI/EPA/George Nikitin

 

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsekerno_007
2023. október 28. 08:49
Ez az egész már tényleg olyan mint a Matrix, csak itt az emberek önként csatlakoznak. Valami szabályozás kéne mert ez így csak digitális diktatúra.
74bro
2023. október 28. 08:14
Kemény dió. Anglol példa: ha a Premier League focistái szabadon elmondanák a véleményüket mondjuk a szivárványos kultuszról, Izraelről vagy a BLM mozgalomról, akkor az egyesületeknek a rájuk erőltetett woke normák miatt a játékosok kb. nyolcvan százalékával azonnal szerződést kellene bontania. A "hate speech" ezt megakadályozondó került az előtérbe: a gyűlöletbeszéd pallosa ott lebeg a fejed fölött, öncenzúrára kényszerít, és kétszer is meggondolod, mielőtt kínos helyzetbe hozod a munkaadódat. De mi a kényszerített öncenzúra? Cenzúra, természetesen...
EX_Terminator
2023. október 28. 07:10
AZ A GOND HOGY KÉPTELENEK VAGYTOK BELETÖRŐDNI A VÁLASZBA AMIT KAPTATOK, AZ A GOND HOGY KÉPTELENEK VAGYTOK ELFOGADNI A VALÓSÁGOT ANNAK AMI!!! DE AKÁRMIT IS TEGYETEK NEM LESZ MÁSIK VÁLASZ, ÉS NEM LESZ MÁSIK VALÓSÁG.
ördöngös pepecselés
2023. október 28. 06:15
véna 2023. október 28. 05:24 mert verseny van ugye? és nyugodtan kiválaszthatom mivel fűtök, mit iszom, mivel telefonálok, stb.. Ez az internácik(korábban liberálisok) egyik legnagyobb hazugsága amivel elég sokáig sikerült fenntartani a diktatúrájukat de most már omladozóban van mert nincs piacgazdaság és szabad verseny, nincs szólásszabadság csak gazdasági erőfölény és véleménydiktatúra
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!