Nógrádi György: Népmese, hogy Ukrajna Washington támogatása nélkül is tudna háborúzni

2023. október 05. 06:56

Határozott kijelentést tett a biztonságpolitikai szakértő.

2023. október 05. 06:56

Nem Ukrajna volt az elsődleges oka, de a puccs tökéletes kifejezés arra, ahogy a republikánusok jobb szárnya eltávolította Kevin MacCarthy házelnököt a pozíciójából – mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a Magyar Hírlapnak. A szakértő szerint a történtek mozgatórugója, hogy a Republikánus Párton belül, ahogy a demokratáknál is élet-halál harc folyik a jövő évi elnökjelöltségért. 

Soha talán az amerikai történelemben ennyire éles választási harc nem volt

 – mondta. 

A maradék egy évben, a jövő novemberi választásokig mi lesz a republikánus többség stratégiája? Mit akarnak? Mennyire merik és akarják meggyengíteni Bident – vetette fel Nógrádi. A szekértő szerint ezekhez a kérdésekhez tartozik Ukrajna támogatása is. Erről azt mondta, hogy valószínűleg valamilyen kompromisszumos megoldás fog születni a republikánusok és a demokraták között. Az viszont, amit Volodimir Zelenszkij mondott, hogy ha nem jön amerikai támogatás, ők akkor is kitartanak, ez a népmese kategóriája – fogalmazott.

A biztonságpolitkai szakértővel készült interjút a Magyar Hírlap hasábjain itt olvashatja.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: OLIVIER DOULIERY, Mandel NGAN / AFP

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
faramuci
2023. október 05. 09:43
Nógrádi úr folyamatosan csodálatáról biztosítja Washingtont és a bidé mögötti "profi" stábot (akik emberek százezreit mészároltatják le európában is,csupán érdekből,és megnyomorítanak milliókat) Végülis a hóhér is akkor profi ,ha jól meghal a delikvens.....
rasdi1
2023. október 05. 09:17
Nem "népmese", mert Washingtonban írták. (Legfeljebb "szerzője ismeretlen":))))))
Interista
2023. október 05. 09:11
Amerika nélkül ,Ukrajna nem veszített volna embereket egy értelmetlen háborúban. Értsd: Nem lenne háború
falcatus-2
2023. október 05. 08:28
egy szutyok: "Népmese, hogy a csungohasu az unio támogatása nélkül is tudna hencegni a fejlodesevel." ócska ,hazug ballib népmese, hogy az unió támogat bennünket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!