„Nem menekül meg az Egyesült Államok, ha folytatódik a háború Gázában” – tovább fenyegetőzik az iráni külügyminiszter

2023. október 26. 20:38

Közben a Hamász arról tájékoztatta Teheránt, hogy készek elengedni az Izraelben ejtett túszokat.

2023. október 26. 20:38

Ha Izrael Hamásszal szembeni megtorlása nem ér véget a Gázai övezetben, úgy az Egyesült Államok „nem menekül meg ettől a tűztől” – jelentette ki csütörtökön Hoszein Amirabdollahián iráni külügyminiszter az ENSZ-közgyűlés rendkívüli ülésén New Yorkban.

„Őszintén mondom az amerikai államférfiaknak, akik jelenleg a népirtást irányítják Palesztinában, hogy nem üdvözöljük a háború kiszélesedését a régióban. Azonban ha a Gázai övezetben folytatódik a népirtás, nem menekülhetnek meg ettől a tűztől” – fogalmazott Amirabdollahián

Az iráni diplomácia vezetője szerint a Hamász arról tájékoztatta Teheránt, hogy készek elengedni az Izraelben ejtett túszokat, a nemzetközi közösségnek pedig az izraeli börtönökben raboskodó hatezer palesztin fogoly kiszabadítását kellene szorgalmaznia.

„Az Iráni Iszlám Köztársaság Katar és Törökország oldalán kész részt venni ebben a nagyon fontos humanitárius feladatban. Természetesen a hatezer palesztin fogoly elengedése egy másik alapvető igény és a nemzetközi közösség felelőssége” – tette hozzá.

A Hamász katonai szárnya, az al-Kasszám Brigádok csütörtökön azt közölte, hogy a Gázai övezetre mért izraeli csapásokban eddig nagyjából ötven túsz vesztette életét. A terrorszervezet legutóbb még 22 halott túszról számolt be.

Izraeli adatok szerint a szélsőségesek 220 embert tartanak fogva a palesztin térségben, köztük csecsemőket, nőket és időseket.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Képernyőfotó

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Beszélgető
2023. október 27. 09:16
Kicsit konteós, ahogy minden közel-keleti problémára egyből irán bombázását akarja az usa megkezdeni. Biztos nem a legjobb békepartner irán, de valami nagyon lehet a földjében, amitől az amcsik így megszédülnek.
Pelso j.
2023. október 27. 07:17
szarvas-2@ Ugyan min? Amennyiben az USA-t terrortámadás éri, pár iráni katonai célpontot kitörölnek a térképről.
szarvas-2
2023. október 27. 06:57
Van min gondolkodnia a Victoria Nudelmannak.
Pelso j.
2023. október 27. 06:14
Addig arcoskodik, amíg őt is átsegítik allah paradicsomába, mint Szulejmani tábornokot. Vajon azt meg tudja-e, hogy három amerikai repülőgép hordozó kötelék van a közelükben.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!