Megtámadhatták az AfD vezetőjét, kórházba kellett szállítani

2023. október 04. 21:15

Még nem tisztázott, mi történt pontosan.

2023. október 04. 21:15

Tino Chrupalla, a német radikális Alternatíva Németországért (AfD) vezetője a bajorországi Ingolstadtban vett részt egy kampányeseményen, amikor megtámadták. 

Egyelőre nem tisztázott, pontosan mi történt, de a politikust kórházba kellett szállítani. 

A rendőrség a Weltnek megerősítette, hogy jelenleg rendőrségi  művelet zajlik a helyszínen. További részleteket egyelőre nem tudtak mondani. Korábban a Donaukurier és a Junge Freiheit is beszámolt az esetről.

A bajor AfD tartományi parlamenti választásokon induló csúcsjelöltje, Katrin Ebner-Steiner Ingolstadtban járt a helyszínen, de ő maga nem látta az esetleges támadást. 

„Csúcsformában volt, és készített velem egy közös fotót. Nem sokkal később láttam őt a mentőautóban feküdni, és ahogy a mentőautó elhajtott” – mondta Ebner-Steiner a Weltnek. 

Majd hozzátette, 

Tino Chrupalla környezetéből hallottam, hogy éjszakára kórházban marad, hogy ellenőrizzék az egészségi állapotát”

– sorolta a politikus.

Az AfD egyik helyi képviselője a dpa hírügynökségnek azt nyilatkozta, Chrupalla a tervek szerint beszédet mondott volna a rendezvényen, „de a tömeg közelharcába keveredett”.

A hatóságok semmit sem zárnak ki

Később Andreas Aichele, a felső-bajorországi rendőrség szóvivője azt mondta,

 „továbbra sem világos, hogy a politikust megtámadták-e, elesett-e, vagy egyszerűen csak nem érezte jól magát”.

„A hatóságok semmit sem zárnak ki, és a vizsgálat folyamatban van” – idézte a szóvivőt a Deutsche Welle.

Nyitókép: BERND VON JUTRCZENKA / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

 

Összesen 142 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gebsi1
2023. október 06. 08:15
Állítólag vállon szúrta két fekete ruhába öltözött kis köcsög libsi/balos/antifasz stb, és nem tudják még milyen anyag volt a fecskendőben. Az X-ről a hír, ezért még semmi sem biztos.
mtgy65
2023. október 05. 10:55
"semmit sem zárnak ki, és a vizsgálat folyamatban van". Jörg Haider?
Majdmegmondom
2023. október 05. 09:50
Azonnali büntetőjogi eljárást és hetes cikkelyt kell kezdeményezni Németország ellen, mert lábbal tiporják sárba a demokráciát!!!
konfitaltkacsa
2023. október 05. 08:54
Jó, látom javítottátok a szöveget "szélsőjobboldali"-ról "radikálisra. Mi lenne a jobdoldali-val, vagy méginkább "nemzeti"-vel?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!