Meghalt Sebastian Kurz bizalmasa – utolsó napján a magyar nagykövetségen is járt

2023. október 25. 17:27

Halála előtt egy nappal letartóztatták ittas vezetésért, miután rossz irányba hajtott egy autópályán.

2023. október 25. 17:27

Múlt pénteken talált rá a rendőrség Christian Pilnacek holttestére, aki egykor az osztrák igazságügyi minisztérium legmagasabb rangú tisztviselője és Sebastian Kurz volt osztrák kancellár bizalmi embere volt – számolt be az OE24.

Az osztrák média arról számolt be, hogy öngyilkosság áldozata lett, bár a rendőrség még nem erősítette meg halálának körülményeit. 

Az ügyészek a helyzet tisztázása érdekében boncolást rendeltek el.

Halála előtt Pilnacek jogi problémákkal nézett szembe, mivel csütörtökön letartóztatták ittas vezetésért, miután rossz irányba hajtott egy autópályán – számolt be a Financial Times

Ez az eset azután történt, hogy részt vett egy vacsorán egy előkelő bécsi olasz étteremben és egy italfogadáson a magyar nagykövetségen. 

A letartóztatás része volt egy szélesebb körű vizsgálatnak, amely a kényes igazságügyi ügyekbe való állítólagos beavatkozását vizsgálta, mivel a gyanú szerint Sebastian Kurz volt osztrák kancellárral és konzervatív Néppártjával szoros kapcsolatban álló politikusok és üzletemberek érdekeit szolgálta.

Nyitókép: X

 

 

 

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
auditorium
2023. október 26. 13:19
Az Obduktion csak kideriti halálának valós okát. Szerencsétlen mellékkörülmény, hogy előző este éppen a magyar nagykövetség vacsoráján vett részt egy elegáns olasz étteremben. Sok ilyen rejtélyes eset történt mostanában az oroszoknál is. Befolyásos emberek váratlanul távoznak az élők sorából. Nem kötik az orrunkra, miért.
pipa89
2023. október 26. 10:56
Semmi különös. Mammon ismét megregulázta Kurzot. Nem engedik vissza a politikába. Óriási meccs megy a világban, aminek a tetejét sem látjuk, nemhogy a mélységét.
Pneumaticus
2023. október 26. 07:03
Íme, egy működő demokrácia.
Kybon
2023. október 25. 22:24
Az osztrákok még mindig prímán élnek! Parti, kávézgatás, étterem, fogadás, kirándulás. Közben a bécsi sulikban már majdnem minden gyerek muszlim...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!