Megérkezett Moszkvába Szijjártó Péter

2023. október 13. 10:34

A legfontosabb célja, hogy biztosítsa Magyarország energiaellátását.

2023. október 13. 10:34

A Mandiner szerdán beszámolt arról, hogy Szijjártó Péter Moszkvába utazik az orosz Energiahétre.

„Azért fogok a héten elmenni (csütörtökön – a szerk.) Moszkvába az orosz Energiahétre, hogy egyrészt ott is a béke fontosságáról beszéljek. Hogy elmondjam, mi, magyarok a mielőbbi békében vagyunk érdekeltek, és

amiatt megyek el, hogy Magyarországon ne legyenek energiaellátási problémák.

Azért megyek el, hogy a szükséges megbeszéléseket lefolytassam a Gazprommal, a Roszatommal és az orosz energetikáért felelős tisztségviselőkkel” – fogalmazott a külgazdasági és külügyminiszter.

Az oroszországi Energiahéten az orosz üzemanyag- és energiaipar kilátásait boncolgatják; a fórum célja a nemzetközi energetikai együttműködésben rejlő lehetőségek kiaknázása.

Az uniós miniszterek közül egyedül Szijjártó fog részt venni rajta.

Szijjártó Péter a Facebook-oldalán írta, hogy már megérkezett Moszkvába. „Csendes, de hideg a reggeli folyópart Moszkvában” – írta.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Szijjártó Péter Facebook-oldala

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. október 15. 18:03
A nyugati, volt rabszolgatartók ivadékai most osztják az észt a morált, holott éppen az ö elödeik voltak azok a gonosztevök, akik a világot csatatérré, siralomházzá tették. Németország is játssza magát, 50 millió hullával a hátizsákjában. Ök voltak az elsök, akik puszta gyülöletböl tömeggyilkoltak. A korábbi háborúkban még nem volt az, hogy az ellenfelemet azért gyilkolom le, mert gyülölöm, a klasszikus háborúkban, ez a pszichpatológikus komponens még nem volt benne. A németeknek soha nem szabad megbocsátani, hogy Európát tönkretették. Persze, ahogy lenni szokott, minden háború gyöztese lesz aztán a következö "békés" korszak szörnyetege, akinek a tevékenysége elvezet a következö háborúhoz. Ez a körforgás ugyanúgy müködik, mint az esö és napsütés ritmusa. Ma az USA az aki, a világ minden részén csak bajt okoz, rendet tenni sehol nem tud, - nem is akar, mert békében nem tudna "szerepelni" -, és valójában a háborukból, fegyvereladásokból él.
Palatin
2023. október 15. 17:55
Babits stílusában én így jellemezném a bigott brüsszeli bagázst: Bár bolygónk bajai baljóslatúan bokrosodnak, Bölényként bömbölő, bukott bajkeverő betyárok Bírálgatják büszke bajnokunk békés buzgalmát. Bárdolatlan, becstelen blöffölés, bizony barátaim. Balgatag bürócsődörök becsvágya burjánzik, Botozásra, belezésre, boncolásra bujtogatnak. Bizalmat bitorló bennfentesek becsmérelnek, Beteges bárgyúság, bűnös, borgőzös borzadály. Botrányosan bomlasztó, békétlen, botor beszéd, Bujkáló, bugyuta besúgók bókolgatnak beszarin, Burjánzó, bávatag butaság bugyborékol belőlük, Bágyadt bölcsesség borús bűntudattal bódorog. Belföldön bünös barbárok bujtogatnak bugrisokat, Bolsevik baromságokat bégetve bubikat bepaliznak, Bizalmaskodó bohémséggel bókolnak bácsikáknak. Büneitekért Belzebúbnak bugyraiban bünhödjetek.
Palatin
2023. október 15. 17:53
Az oroszokkal való kiegyezés nélkül nem lesz béke Európában. De az amcsiknak éppen ez a célja. Hogy éket verje az oroszok és Európa közé. Ezt csak a hülyék ne látják, akik Brüsszelben ülnek Európa pénzes zsákain, amikröl azt hiszik, hogy az övék. Az unióban minden disznóság megtörténhet, az egy morálisan lerobbant istálló. Még a legvadabb híresztelések is, ha igazak, ha nem, mindenesetre hihetöek.
Palatin
2023. október 15. 17:49
Szijjártó az egyetlen külügyminiszter a világon, aki bármely országbeli kollégájával beszélni hajlandó és tud is, méghozzá nagyon korrektül, magas szinten. A külpolitika lényege az egyeztetés, még az ellenfelekkel is. A duzzogás, ami Nyugaton szokás, az egy óvodás primitivség, ami igen sok emberéletbe kerül. Nyugat-Európában a politikai vezetök pünkösdi királyok, akik állandóan amiatt rettegnek, "Jaj, nehogy a koalíciós partner kiugorjon, vagy a média szétcincálja, amit mondtam, mert akkor végem van..." Olyan koalíciók vannak, hogy néha még a kedvenc háziállatokat is be kell venni, hogy meglegyen az 51% Ezért aztán az unióban is úgy szavaznak ezek a gyáva kukacot, hogy a a fösodornak, föleg Amerikának tetsszen. A saját ország érdeke természetesen le van xarva. Ezért tünik Orbán "különcnek", fekete báránynak. Szomorú és kiábrándító, hogy az unióban különcnek kell lenni ahhoz, hogy valaki a saját országát, ezzel Európát is képviselje. Európa érdekei a tagországok összesített érdekei.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!