Elárulta Szijjártó, miért utazik Moszkvába

2022. október 11. 13:45

Azért megyek Moszkvába, hogy ott is a béke fontosságáról beszéljek – jelentette ki egy keddi sajtótájékoztatón a magyar külgazdasági és külügyminiszter.

2022. október 11. 13:45
null

Szijjártó Péter a szlovén gazdaságfejlesztési és technológiai tárcavezetővel, Matjaz Hannal egyeztetett kedden, Budapesten. A magyar külügyér arról beszélt a sajtótájékoztatón, hogy „a földgázellátással és a földgáz szállításával kapcsolatos kérdések semmilyen módon nem esnek szankciós intézkedések alá. Mint ahogy a nukleáris energiával kapcsolatos kérdések sem esnek szankciós intézkedése alá”.

Hozzátette, „azért fogok a héten elmenni (csütörtökön – a szerk.) Moszkvába az orosz Energiahétre,

és amiatt megyek el, hogy Magyarországon ne legyenek energiaellátási problémák. Azért megyek el, hogy a szükséges megbeszéléseket lefolytassam a Gazprommal, a Roszatommal és az orosz energetikáért felelős tisztségviselőkkel”.

Az Oroszországi Energiahéten az orosz üzemanyag- és energiaipar kilátásait boncolgatják; a fórum célja a nemzetközi energetikai együttműködésben rejlő lehetőségek kiaknázása. Az uniós miniszterek közül egyedül Szijjártó fog részt venni rajta.

Nyitókép: Facebook

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2022. október 14. 18:30
Értem. Magyarázni kell Orbán Berliner Zeitung beszélgetésen tett némely kijelentését. És többletgázt szeretnénk a hosszútávú gázvásárlási szerződés szerint, a TTF tőzsde ötöd árán (remélem a Roszatom által Paks 2-re költhető forinttért), mivel a két legutóbbi vásárlás piaci áron történt. Kell a szlovénekkel közös gáztározóhoz, amit az osztrákok, az ÖMV nyomására, biztos megakarnak fúrni.
19Vs1...
2022. október 11. 21:33
Nem tudom , hogy mi történt , de az összes csövön gyün a gáz ( 6 cső és befele jön ) Még ukrajna felől is !!!!!
roughneck
2022. október 11. 19:49
Biztos jo okkal megy ki targyalni. Amit soha nem fogunk megtudni az az informalis resze a talalkozonak. Az lenne pedig az erdekes...
Lajoss
2022. október 11. 15:43
Európa szégyene.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!