Megdöbbentő videó: így játszotta ki a Hamász Izrael védelmét, s hatolt be a zsidó államba

2023. október 08. 14:45

A terrortámadás – lépésről lépésre.

2023. október 08. 14:45
null

A Hamász által közzétett klipekből készült összeállítás lépésről-lépésre bemutatja, hogy hogyan hatoltak be Izraelbe, s hogyan hajtották végre a többszáz ember életét követelő terrorakciójukat – számolt be a videóról a The Times of Israel.

Leírták, először a Hamász drónok segítségével lebombázta az izraeli megfigyelőtornyokat és fegyverrendszereket a gázai határon.

Aztán a terroristacsoport többszáz rakétát kilőtt Izrael déli és középső részére, miközben siklóernyős egységet átrepültek a határ felett.

Pillanatokkal később a Hamász robbanószerkezetekkel lyukakat robbantott a határkerítésen, terroristák százai bejutva így Izrael területére. Eztán megtámadták a határ menti katonai állásokat és a közeli településeket.

A Hamász a tengeren keresztül is megpróbált beszivárogni, de az izraeli haditengerészeti erők visszaverték a támadást, és több tucat terroristát megöltek.

Nyitókép: Twitter

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szerintem-2
2023. október 08. 18:58
Megnéztem a videóösszeállítást az egész folyamatról: tuti hogy ezt direkt engedték Bibiék! Odamennek falat robbantgatni, drónokat potyogtattak az őrtornyokba stb. És a világ leghatalmasabb ereje a cia/moszad/idf ezt csak úgy engedi, erről állítólag csak órákkal később értesül. Persze...
bunko-jobbos
2023. október 08. 18:47
Ha jól sejtem, a haditengerészet vezetője ki lesz tüntetve, a moszadé meg a száazföldi erőké meg kirúgva. :-))) Mondjuk ez így helyes.
august
2023. október 08. 18:25
Nincs olyan, hogy tökéletes védelmi rendszer. Szerintem ez a hamis tudat az, ami elaltatja az önvédelem naprakész fontosságát. Egyébként pontosan erről beszéltem régebben, vajon mi lesz majd a háborús áééapotok közt fölnövő buckalakók netán megismerik a nyugati fegyverrendszereket és technikai lehetőségeket? Mindig az Észak koreai vezetőt szoktam példának hozni, aki Angliában tanult hosszú évekig.
Kormánypárti2
2023. október 08. 18:20
"A palesztin területek izraeli megszállása az alapvető oka az ismétlődő feszültségeknek - erre a következtetésre jutott az ENSZ tényfeltáró bizottsága. Kedden hozták nyilvánosságra az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa által megbízott tényfeltáró bizottságának tényfeltáró jelentését. A szakértők határozottan állítják, hogy a palesztin területek izraeli megszállása és a palesztin lakossággal szembeni hátrányos megkülönböztetés "az alapvető oka" az ismétlődő feszültségeknek és az instabilitásnak." Bocs, de én most kurvára nem tudom hogy ki mellett kellene állást foglalnom. És szerintem ez nem a morális hiányosságom kérdése, hanem a kavart szaré. Izrael és Palesztina is nagyon jó alany ahhoz, hogy a világ szarkavarói bármikor kényük kedvük szerint felhasználják őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!