Megdöbbentek az olaszok: Magyarországon többet keresnek az orvosok

2023. október 24. 10:44

A kanyarban előznek a magyar orvosok.

2023. október 24. 10:44
null

Az olaszországi orvosok kevesebbet keresnek, mint a magyar, német, belga, dán és angol kollégáik – írja a La Repubblica, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy a közegészségügyi rendszer kórházi orvosai abszolút értékben nem keresnek keveset, átlagosan bruttó 86 ezer eurót, de elmarad a fizetésük sok más európai országhoz viszonyítva. Az olasz lap szerint egyre több fiatal választja a külföldre költözést, míg a közszférát elhagyók többsége a magánszektorban találja meg számításait, ahol sokkal magasabb fizetésért kevésbé megerőltető munkát végeznek.

Ezt is ajánljuk a témában

Így alakult az orvosok bére az elmúlt évszázadban

Az orvosok fizetésének – legális jövedelmének – tervezett megduplázása visszahelyezheti az orvosokat a polgári középosztály tehetősebb felébe – ahol utoljára a háború előtti évtizedekben voltak. Összeállításunk az orvosok bérének alakulásáról az elmúlt évszázad során!

Magyarország megelőzheti a spanyolokat?

Eközben a spanyol El Mundo arról számol be, hogy

Magyarországon, Szlovákiában és Lengyelországban 2040-re 30 százalékkal több lesz az egy főre jutó jövedelem, mint Spanyolországban.

Toni Roldán, az Esade Gazdaságpolitikai Központ igazgatója szerint Spanyolország nagy problémája, hogy a gazdaság az alacsony hozzáadott értékű termelési struktúra felé hajlik, erősen a turizmusra és az éttermekre koncentrál, miközben a cégek alig fektetnek innovációba.

Ezt is ajánljuk a témában

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a mandiner.hu számára.

***

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
altercat1
2023. október 24. 17:13
Ha a kereseteket vásárlóerő paritásba tesszük, valószínű a felhozott keserv...
KBA98
2023. október 24. 16:58
Aszta!, hogy mik vannak és hogy kell vigyázni!
Akitlosz
2023. október 24. 15:46
Akárki megmondhatja, leírhatja, hogy a magyar orvosok bruttó 86 000 eurónál, 32 778 900 forintnál többet keresnek. Csak ettől ez még nem lesz igaz. Van szerkesztőségi orcán bőr vastagon!
Akitlosz
2023. október 24. 15:42
Már megint hazudik a cikkcímadó ember. Abszolút érték a matematikában van. Azt akarja bemagyarázni a cikk, hogy a forint többet ér, mint az euró? A Mandiner révek óta nyomatja ezt hazug, tökkelütött propagandát. Számolni tudni kell.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!