Mecset alatt húzták meg magukat a terroristák, Izrael csapást mért rájuk (VIDEÓ)

2023. október 22. 08:46

Legalább egy ember életét vesztette a támadásban.

2023. október 22. 08:46

Az Izraeli Védelmi Erők (IDF) X-oldalukon számoltak be arról, hogy nemrég légicsapást hajtottak végre a Hamász és az Iszlám Dzsihád terroristaszervezet tábora ellen a dzsenini Al-Ansar mecsetben vasárnap kora reggel.

Az IDF legújabb értesülései szerint 

a mecsetet parancsnoki központként használták a civilek elleni terrortámadások megtervezésére és végrehajtására.

A Reuters palesztin orvosokra hivatkozva arról írt, hogy a támadásban legalább egy ember meghalt.

A lap hozzátette, hogy ez már a második izraeli légicsapás volt a napokban, amely Ciszjordániát sújtotta, ahol az erőszak megnőtt azóta, hogy a Hamász gázai fegyveresei október 7-én „halálos ámokfutást” hajtottak végre Izraelben.

„A közelmúltban olyan értesülések érkeztek, amelyek arra utaltak, hogy a terroristák, (akiket) semlegesítettek, terrortámadást szerveztek” – áll a hadsereg közleményében.

A hadsereg olyan képeket tett közzé, amelyekről azt állította, hogy a mecset alatti bunker bejáratát mutatják. Közzétettek egy ábrát is, amely szerintük azt mutatja, hogy a fegyveresek hol tárolták a fegyvereiket – ismertette a Reuters.

A közösségi oldalakra több felvétel is felkerült a támadás helyszínéről, amelyeken látszik, hogy a mecset egyik oldalfalán okozott nagy károkat az izraeli támadás. 

Nyitókép: GILI YAARI / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Perczel Éva
2023. október 22. 13:18
Íme, és ima bizonyság, hogy az iszlám vallás támogatja, mi több, bújtatja a terroristákat.
gyzoltan-2
2023. október 22. 10:01
Valamelyik Tv híradásában hallottam, hogy Izrael több-emeletes épületeket semmisített meg, mert megfigyelő, és mesterlövész állásokat rejtett..! -mint az oroszok 1956-ban... Anyám figyelmetlenül, felelőtlenül húzta be a spalettát, a mozgásra az utcában lévő szovjet tank ágyúval azonnal tüzelt, a szomszéd ház kapta a találatot... Brutális idők jártak... -és mindez miért?! -hogy a zsidók, angol és francia támogatással, részvétellel, meghódítsák a Szuezi csatornát, kiüssék Nasszer Egyiptomját... Nyilván az a többemeletes épület, melynek ablaka van, az megfigyelő, és mesterlövész állás! Ezért is lőhették rommá a szovjetek Budapestet is..!
MaBaker
2023. október 22. 09:58
Ki hisz el a zsidóknak bármit is?
Vasgyari Tibi
2023. október 22. 09:45
Nyilvánvaló hazugság, hogy a palesztinok békét akartak. Soha nem akartak békét, Arafat indította el az intifádat azzal a céllal hogy izraelieket lőjenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!