Levetette egy francia város polgármestere az ukrán zászlót a városházáról

2023. október 07. 15:47

Thierry Kovacs élesen bírálta az ukrán elnököt, mondván: „nem harcolhatunk egy totalitárius rezsim ellen az európai értékek nevében, miközben egy másik diktatórikus és barbár rezsimet bátorítunk”.

2023. október 07. 15:47
null

Egy francia település, Vienne polgármestere, Thierry Kovacs közösségi oldalán értekezett arról, hogy Ukrajna 2022. február 24-i megtámadását követően szolidaritásuk jeléül úgy döntöttek, hogy kihelyezik az ukrán zászlót a városházára, hiszen, mint fogalmaz:

egy szuverén állam megszállása valóban a nemzetközi jog és az ENSZ Alapokmányának alapelvei ellen megy.

Kérdéseket vetnek fel azonban az ukrán elnök Azerbajdzsán diktátorával folytatott telefonbeszélgetésével kapcsolatos közelmúltbeli nyilatkozatai” – fogalmaz. 

A francia polgármester szerint visszatetsző az, hogy miközben valaki nyugati értékekre hivatkozik, ráadásul ezekre az értékekre hivatkozva hívja segítségül a Nyugatot, ezzel párhuzamosan osztja a Hegyi-Karabahban zajló etnikai tisztogatást kiváltó rezsim vízióját. 

A polgármester úgy véli, nem volt tisztességes megköszönni Bakunak a Kijev számára nyújtott humanitárius segélyt, különösen az energiaszektorban, hiszen köztudott, hogy Azerbajdzsán valójában másfélszer drágábban ad el gázt, azért, hogy abból finanszírozza az Örményország elleni háborús erőfeszítéseit.

Az azeri diktátor támogatásának ez a formája elfogadhatatlan. Emiatt úgy döntöttem, hogy eltávolítom az ukrán zászlót a Városháza oromfaláról. 

Ez nem azt jelenti, hogy Vienne ne támogatná továbbra is az ukrán népet, de nem harcolhatunk egy totalitárius rezsim ellen az európai értékek nevében, miközben egy másik diktatórikus és barbár rezsimet bátorítunk. 

Ez következetesség kérdése” – írja a polgármester.

Nyitókép: Thierry Kovacs közösségi oldala

 

 

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
valerian-0
2023. október 15. 21:33
Nagyon helyesen tette. Egy velejéig korrupt bandát akik ellenörizetlenül nyelik a pénzt, fegyvert, és közben terrorszervezetekkel üzletelnek, egy ilyen rendszert el kell inkább pusztítani nem támogatni kell.
The Loner
2023. október 08. 09:30
https://www.youtube.com/watch?v=iH3oOVKt0WI
Dixtroy
2023. október 07. 23:11
Helyes, le a buzizászlóval.
Hekimeki
2023. október 07. 22:25
👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👌👌👌👌👌👌
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!