Kiszabadítottak egy túszt a Hamász fogságából

2023. október 30. 19:12

Uri Magidish már találkozhatott is a családjával.

2023. október 30. 19:12
IDF

Egy szárazföldi művelet során mentettek ki egy izraeli katonát a Hamász fogságából a Gázai övezetbenadta hírül a SkyNews az Izraeli Védelmi Erők (IDF) közlése alapján. Az IDF elmondása szerint a 18 éves Uri Magidish közlegény kiszabadítását követően átesett egy orvosi vizsgálaton és

már találkozhatott is a családjával. 

Ezt is ajánljuk a témában

Hozzátették: „Az IDF és a Shin Bet továbbra is mindent megtesz az elraboltak szabadon bocsátása érdekében”. Arról egyelőre nem osztottak meg további információkat, hogy pontosan hogyan sikerült kimenekíteni a katonát.

Ezt is ajánljuk a témában

Benjamin Netanjahu egy sajtótájékoztatón az ügyben elmondta: „A szárazföldi akciók az egyetlen esélye a túszoknak a kimenekítésre”. Az izraeli kormányfő hozzátéve kijelentette: „A Hamász egyszerűen nem fogja nyomás nélkül megtenni, és ez nyomást gyakorol. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy az összes túszt hazahozzuk, és úgy gondoljuk, hogy ennek a módszernek van esélye”.

Így egyesült újra a közlegény családja

Időközben egy videó is felkerült a közösségi oldalakra arról, hogy Uri Magidish-t miként fogadta a családja, többek között idős nagymamája, aki nagyon aggódott érte:

 

Nyitókép: illusztráció, Dima Vazinovich / Middle East Images / Middle East Images via AFP

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaqxar
2023. október 30. 22:22
Budapest Gázája a Hős utca volt. Kivásárolták. Aztán most lebontják. A palesztínokat költöztessék abba a 100 -es szaudi szuperépületbe!
europész
2023. október 30. 22:10
Remelem mindet kiszabaditjak a csatornapatkanyok karmai kozul.
survivor
2023. október 30. 21:31
Leszarom kinek van igaza. Ide MOHAMEDÁN NE jöjjön. Nem azért melóztam... báró ruszkai Dobó István
survivor
2023. október 30. 21:26
Ahol fát vágnak, hullik a forgács. C' est la guerre...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!