Kilépne az ENSZ-ből a cseh védelmi miniszter

2023. október 29. 18:13

Jana Cernochova szerint aki a tűzszünetet támogatja a Közel-Keleten, az a terrorizmus mellett áll.

2023. október 29. 18:13

Jana Cernochova cseh védelmi miniszter szerint országának ki kellene lépnie az ENSZ-ből, mivel a nemzetközi szervezet olyan határozatot fogadott el, amely

azonnali humanitárius tűzszünetet követel a Gázai övezetben.

A politikus szerint mindössze 14 ország állt ki a terrorizmus ellen azzal, hogy ellene szavazott a tűzszünetet sürgető határozatnak (köztük Magyarország is).

„A Cseh Köztársaságnak nincs mit várnia egy olyan szervezettől, amely terroristákat támogat, és nem tartja tiszteletben az önvédelemhez való alapvető jogot. Lépjünk ki” – írta Cernochova a közösségi médiában közzétett bejegyzésében.

A határozat ellen összesen 14 ország szavazott, 45 ország tartózkodott (főleg az Egyesült Államok szövetségesei közül), valamint 120 ország szavazott mellette. Az ENSZ Közgyűlés határozatai viszont nem rendelkeznek kötelező erővel. 

Az Egyesült Államok korábban azt közölte, hogy „egy tűzszünet felérne a Hamász győzelmével”. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Mandel NGAN / AFP

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2023. október 30. 07:59
Szar dolog a demokrácia a fejlett, libbant, haladó cseh geciknek is. Rohadjanak meg!
Zjzj
2023. október 30. 03:16
Mellesleg Jumurdzsak, zorban haverja melyik oldalon van?!
Zjzj
2023. október 30. 03:13
“A határozat ellen összesen 14 ország szavazott, 45 ország tartózkodott (főleg az Egyesült Államok szövetségesei közül), valamint 120 ország szavazott mellette” Az USA is ellene szavazott, ami a cikkbol nem derult ki, hanem eppen azt sugallja, mintha az usa is tartozkodott volna. Viszont a muszkak voltak az egyik fo szponzorok, az meg nincs is megemlitve. A nyugatot bsztatja minden megyiaworksz fosladek a palesztinok/terrorizmus tamogatasaval, mikozben putler ermeket osztogat a hamasznak moszkvaban a jol sikerult akcioert, aka az elterelo manoverert.
iimre
2023. október 30. 00:08
"nagymester-b-2 október 29. 18:55 Kezd kurva sok reklámot feldobni ez az oldal." uBlock Origin 1.52.2 Copyright © Raymond Hill 2014-present
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!