Palesztin zászlók borították be a kapu mögötti részt a spanyol bajnokin (fotó)

2023. október 21. 20:09

Az Osasuna szurkolói transzparensekkel és zászlokkal demonstráltak Palesztina mellett.

2023. október 21. 20:09
null

Péntek este játszott egymással a Garanada és az Osasuna csapata. A két spanyol klub közül az utóbbi Pamplona nevű város csapata. A város közel fele baszk, így a csapat szurkolói is nagyrészt baszkok, így az összes baszk csapat közül talán nekik van a legtöbb konfliktusuk a spanyolokkal.

Pamplonában szinte mindenhol kint van a baszk nacionalista függetlenségi mozgalom (ETA) terrorszervezet zászlaja. A szurkolótábortól tehát nem áll messze a közélettel kapcsolatos protestálás. Erről a tegnapi mérkőzés során is tanúbizonyságot tettek, amikor transzparensekkel és zászlokkal álltak ki Palesztina mellett.

A mérkőzés péntek este volt, és 2-0-ra kikapott a Granada.


Az eseményről készült videót itt tekintheti meg:
 

***

Nyitókép: Képernyőfotó
 

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ördöngös pepecselés
2023. október 22. 06:10
ezek szerint az EU nem csak a közelkeleti konfliktust importálja de a helyi konfliktusokat is felszítja mert miért érdemel többet egy palesztin mint egy baszk(netán koszovói szerb, erdélyi magyar, hogy ukrajnai oroszokról ne is beszéljek)
rockercicc
2023. október 22. 01:27
Rohadjanak meg ott ahol vannak!
Kybon
2023. október 22. 00:20
A baszkok szkíta véreink! Csak nagyon durva ballipcsi agymosás miatt lehetnek ilyen hülyék! De ha ilyen hülyék, akkor vesszenek a francos muszlimba! Mint a hülye ujgurok! Minek kellett bedőlni a muszlák szépbeszédnek...?
thorin-2
2023. október 21. 23:58
a focistákat kirígták ezért, mi lesz a szurkolókkal? arcfelismerő, és legközelebb nem engedik be a meccsre? vagy pár mérkőzés és szépen visszahívják az elkergetett focistákat, és meccs előtt térdeplés helyett mekka felé hajlonganak majd?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!