Katasztrófa lenne, ha Magyarország pénzhez jutna – mondja a szociáldemokrata EP-alelnök

2023. október 27. 11:34

Katarina Barley, az Európai Parlament német szociáldemokrata alelnöke mindenáron megakadályozná, hogy Magyarország végre megkaphassa a neki tényszerűen járó európai uniós forrásokat.

2023. október 27. 11:34

„Katasztrófa lenne" – jelentette ki Katarina Barley német szociáldemokrata politikus arra a felvetésre, hogy mi történne, ha Magyarország megállapodna az Európai Bizottsággal, és végre megkapná a neki tényszerűen járó uniós forrásokat. Az Európai Parlament alelnöke az Euractiv beszámolója alapján azt állítja, hogy a déli államok hagyják megfulladni a migránsokat, mert más kormányok – köztük a magyar – nem hajlandók befogadni őket, ez pedig teljesen ellentétes az Európai Unió értékrendjével.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

A korábbi német igazságügyi miniszter amiatt aggódik, hogy az elviselhetetlen migrációs helyzet miatt az európai politika a szélsőjobboldal felé mozdul el,

legfontosabb feladatának pedig azt tekinti, hogy a jövő évi európai választásokon meghiúsítsa az „antidemokratikus" jobboldal sikerét, amely a jogállamiság helyett a tekintélyuralomban hisz.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Kohán Mátyás

Mandiner

Idézőjel

Entschuldigung, német lap, de Orbán és Európa „piszkos dealjét” az imént még jogállamisági eljárásnak tetszettek hívni, és örülni tetszettek neki. Hát hogy van ez?

 

Nyitókép: AFP/Ina Fassbender

 

 

Összesen 152 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hobbi.Gilda
2024. január 16. 20:00 Szerkesztve
Ennek a nőnek - már így is - túl nagy a karbonlábnyoma... Kár, hogy a kedvetlen mama-papa nem voltak abortuszpártiak.
syphax-2
2023. november 05. 11:27
"...„Katasztrófa lenne"" HA JÖVŐRE EZT A katarina barley-t nem rúgnák PICSÁN ÚGY, HOGY A LÁBA SE ÉRJE A FŐŐŐDET....
Lajoss
2023. november 02. 21:02
A magyar pártállam nem EU-konform.
janicsar-2
2023. október 30. 11:09
Egyes emberek fogalomzavarban vannak! Mert összemossák a menekülteket, a rosszhiszemű gazdasági bevándorlókkal. A menekülteket befogadjuk, a papírjaikat eldobó gazdasági bevándorlókat viszont nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!