Kamala Harris: Az USA nem küld csapatokat se Izraelbe, se Gázába

2023. október 30. 08:04

Az alelnök ugyanakkor hozzátette: az Egyesült Államok tanácsokkal, felszereléssel és diplomáciai támogatással látja el Izraelt.

2023. október 30. 08:04
null

„Egyáltalán nem áll szándékunkban, és nem is tervezzük, hogy katonai csapatokat küldjünk Izraelbe vagy Gázába, és pont”jelentette ki Kamala Harris amerikai alelnök a CBS-nek.

Az alelnök ugyanakkor hozzátette: az Egyesült Államok  tanácsokkal, felszereléssel és diplomáciai támogatással látja el Izraelt. 

Izraelnek minden kétséget kizáróan joga van megvédeni magát. Ennek ellenére nagyon fontos, hogy ne keverjük össze a Hamászt és a palesztinokat. A palesztinok ugyanúgy megérdemlik a biztonságot, az önrendelkezést és a méltóságot, és nagyon világosan megmondtuk, hogy a háborús szabályokat be kell tartani, és humanitárius segélyt kell folyósítani” – szögezte le a demokrata politikus, hozzátéve hogy az USA  meg akarja akadályozni a konfliktus eszkalálódását, és Iránt is figyelmeztette, hogy ne keveredjen bele a háborúba.

Nyitókép: Allison Joyce / AFP

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 37 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2023. október 30. 18:10
MaBaker Nagy falat lenne.....
survivor
2023. október 30. 18:09
Magyarul: az USA szabad kezet ad...
MaBaker
2023. október 30. 15:33
Majd csak Iránba
urban63
2023. október 30. 13:03
Hát persze hogy nem (újabbat nem) , mert már ott vannak és a környéken...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!