Izrael ENSZ-nagykövete lemondásra szólította fel az ENSZ főtitkárát a kijelentései miatt

2023. október 24. 22:52

Gilad Erdan vérvádnak nevezte a világszervezet vezető diplomatájának nyilatkozatát.

2023. október 24. 22:52

Izrael ENSZ nagykövete lemondásra szólította fel kedden António Guterres ENSZ-főtitkárt a közel-keleti konfliktussal kapcsolatban tett kijelentései miatt.

Gilad Erdan vérvádnak nevezte a világszervezet vezető diplomatájának azon nyilatkozatát, miszerint az iszlamista Hamász terrorszervezet támadását a palesztinok Izrael általi évtizedes elnyomásának szövegkörnyezetében kell szemlélni. Erdan kijelentette, hogy Guterres fittyet hány az izraeli lakosság szenvedéseire. 

Úgy gondolom, a főtitkárnak le kell mondania” – húzta alá. 

Korábban már Eli Kohen izraeli külügyminiszter lemondta tervezett találkozóját António Guterres főtitkárral.

Az ENSZ főtitkára élesen bírálta Izrael Gázai övezettel szembeni válaszcsapásait és a nemzetközi humanitárius jog egyértelmű megsértéséről beszélt. Mindazonáltal elítélte a Hamász október 7-i összehangolt terrortámadását Izrael ellen, de hozzátette, hogy az „nem légüres térben történt”, és ezzel összefüggésben palesztin térségek izraeli megszállására hivatkozott.

(MTI)

***

Nyitókép: Ed Jones/AFP

 

 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Chekke-Faint
2023. október 25. 09:08
Maradjunk annyiban az ENSZ miatt nincs béke. Saját határozatukat sem tartották és tartatták be 1947 óta.
rocktoberi-2
2023. október 25. 06:59
Tény, hogy Izrael palesztin területeken terpeszkedik 1947 óta és leszarja az ENSZ határozatakat. Tud valaki szankciókról ellenük?
powerage
2023. október 25. 06:58
Olyan ez egy kicsit, mint az ukrán balhé, nem tudom, emlékszik-e még rá valaki? Na, ott is túlórában tolták a sajtóban a hősies mintademokrácia és szabadságletéteményes ukrán nép szenvedéseit, aztán a végén addig verték habzó szájjal az asztalt a nekik járó pénzről meg támogatásról, hogy mindenkinek tele lett velük a töke. Izraelnél is hasonló röppályára számítok, most már csak a közös kapcsot kéne megtalálni, vajon miért viselkednek ennyire hasonlóan az ukránokhoz.
BillyTheKid
2023. október 25. 06:30
Érdekes, ilyenkor bezzeg észre tudják venni a nem légüres teret. A ruszki háború esetében viszont nem, úgy csinálnak, mintha az oroszok, az ukránok, a NATO, az EU boldogan énekelték volna a kumbayát 2022 febr. 24.-ig...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!