Itt az újabb fordulat: a VAR-hiba után hangfelvételeket kér a Liverpool

2023. október 03. 08:13

Szoboszlai klubja nem hagyja következmények nélkül a felháborító hibát.

2023. október 03. 08:13
London, 2023. szeptember 30.
Szoboszlai Dominik, a Liverpool (b) és Son Heung-min, a Tottenham Hotspur játékosa az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 2023. szeptember 30-i játéknapján Londonban.
MTI/EPA/Neil Hall

Szoboszlai Dominik klubja, az FC Liverpool bekérte az eset hangfeltételét azután, hogy súlyos videóbírós (VAR) hiba miatt megfosztották egy szabályos góltól a szombati, Tottenham Hotspur elleni angol futballbajnoki mérkőzésen. A találkozót az utolsó percben esett öngóllal a házigazda londoniak nyerték 2-1-re, a Vörösök két kiállítás miatt kilenc emberrel fejezték be a küzdelmet.

A vendégek már emberhátrányban voltak, amikor Luis Diaz a 34. percben – 0-0-s állásnál – szabályos gólt szerzett, a bíró azonban les miatt ezt nem adta meg és a VAR sem avatkozott közbe. Később kiderült, azért, mert 

a videószobában azt hitték, a pályán gólt ítélt a játékvezető, és egyértelmű volt a helyzet, így jelezték, hogy nem írják felül a döntést. 

A játékvezetőket, a mérkőzések hivatalos közreműködőit tömörítő szervezet (Professional Game Match Officials Limited, PGMOL) elismerte, hogy „jelentős emberi tévedés” történt.

A Liverpool az ügy folyományaként hivatalos igényt nyújtott be a PGMOL-hoz, melyben a VAR hangfelvételeit követeli. 

Jürgen Klopp vezetőedző a meccs után sportszerűtlen körülményekről és őrült döntésekről beszélt. 

Hét forduló után a Tottenham a második, a Liverpool pedig a negyedik helyen áll a Premier League-ben.

Ezt is ajánljuk a témában

Köszönjük a bocsánatkérést, de ez már nem segít Szoboszlai Dominikon és a Liverpoolon – valamit lépni kell VAR-ügyben!

Tisztelt döntéshozók! Legyenek szívesek átgondolni, hogyan lehet a tévedésekre és a kijátszható helyzetekre is kijátszhatatlan szabályokat hozni! Csisztu Zsuzsa írása.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Neil Hall

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik