Ismeretlen drónok roncsára bukkantak Romániában

2023. október 12. 22:13

A roncsok az orosz hadsereg által használt pilóta nélküli repülőeszközök alkatrészeivel mutatnak hasonlóságot.

2023. október 12. 22:13

A helyi hatóságok közlése szerint újabb drónroncsokat találtak Románia területén csütörtökön.

A román védelmi tárca tájékoztatása szerint az Ukrajnával közös határ mentén pirkadat előtt találtak egy krátert a Duna-parti ukrajnai Izmajil folyami kikötővel szemben lévő Plauru településtől három kilométerre nyugatra. A drón feltehetően becsapódáskor robbant fel, azt viszont egyelőre nem tudni, hogy a pilóta nélküli repülőeszközt mikor, illetve honnan indíthatták.

A védelmi tárca nem sokkal korábban már jelezte, hogy több, az ukrajnai folyami kikötők ellen indított dróntámadást is észleltek.

„Oroszország szörnyű támadásai az ukrán polgári infrastruktúra ellen újabb komoly következményekkel jártak Románia területén”

 –írta Luminita Odobescu külügyminiszter az X közösségi platformon.

A bukaresti hatóságok az utóbbi hetekben több roncsdarabot is találtak, amelyek közléseik szerint az orosz hadsereg által használt pilóta nélküli repülőeszközök alkatrészeivel mutatnak hasonlóságot.

Jens Stoltenberg NATO-főtitkár az AP amerikai hírügynökségnek nyilatkozva elmondta, hogy az észak-atlanti szövetség növelte a Románia légterét ellenőrző repülőgépek számát a törmelékek megtalálását követően. Hozzátette: nincs jele annak, hogy az incidensek „szándékos támadások lennének a NATO-szövetségesek ellen, inkább az Ukrajnával szembeni igazolhatatlan támadások következményei”.

(MTI)

A nyitókép illusztráció. Forrás: Képernyőfotó

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csányi Gyuri
2023. október 13. 10:20
Hasonlóság? Kínában keszült. Mint minden.
bölcsuhú
2023. október 13. 08:39
Hazudni mindig jól tudtak. Most miért ne tennék?
connorj
2023. október 13. 07:29
Hâm.
faramuci
2023. október 13. 06:30
Nemsokára szőröstalpúéknál leszáll egy ufó, gondolkodó létformát keresve,de nem talál........
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!