Fukuyama

2023. október 26. 11:26

Nem az a legnagyobb probléma, hogy tévedett, hanem az, hogy világraszóló tévedése után önmagát még mindig vátesznek képzeli.

2023. október 26. 11:26
null
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Bádog blog

„Fricz Tamás remekül megírta a lényeget, érdemes elolvasni. Amúgy Fukuyamával nem az a legnagyobb probléma, hogy tévedett – ki nem tévedett még életében? –, hanem az, hogy világraszóló tévedése után önmagát még mindig vátesznek képzeli, holott csak egy ócska, teljesen elhülyült, már semmiről semmi értelmeset és normálisat nem gondoló, tehát egy hibátlanul liberális fasz.”

Nyitókép: Leemage via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsek-3
2023. október 27. 00:25
Ugyammá. 1. Van a momdás, hogy nagy hülyeség nagy sajtó több lóvé. 2. egységnyi idő alatt minél több zagyva annál nagyobb az esély hogy valamelyik bejön és akkor ö lesz az új Nostradamus
Bell & Sebastian
2023. október 26. 20:25
Igazán sajnálom, de amíg a jobboldalnak nincsen saját vonatkoztatási rendszere a hozzárendelt narratívával, nem tud vitatkozni egy neolibsivel, aki a saját koordinátái közt mozog. Mondjuk ha lenne, úgy sem értenének szót, de akkor tudományosan beszélhetnének egymás mellé, vagy a hányhatnának a falra. Vagyis se saját nyelvünk, se közvetítő nyelv, marad a kölcsönös faszozás. Igen ám, de mi hiába nyomjuk tökig a féket, a szemtelen piaci légy nem fog kikenődni a szélvédő belsején. Miért nem? Mert nem tartózkodunk ugyanabban a vonatkoztatási rendszerben. Ezt kellene megérteni, ha nem túl nagy kérés.
NáciVadász
2023. október 26. 18:04
Ez a 'Fukuoka v. Fukuyama' már volt! Akkor is leítram, hogy 'ez egy közgazdasági kuruzsló' (pedig maga a közgazdaság tan is egy nagy...) újra ideírom: "A japánok között szintén vannak olyanok, akik értették a világot és tettek az előrehaladásért globálisan is de Japánnak mindenképpen! Nem véletlenül nyomták le a világot (USA elsősorban) baromi gyorsan. pl. Kaoru Ishikawa, Akio Morita, Genichi Taguchi. De ezt a nevetséges közgazdasági és filozófiai „kuruzslót” istenítik."
Pelso j.
2023. október 26. 18:03
zsolti, mindezek ellenére a kisujjában több ész van, mint neked. Azt meg kétlem, hogy írásaiból a névelőkön kivül bármi mást felfogsz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!