Frank Füredi a brüsszeli iszlamista terrortámadásról: Nem engedhetjük meg, hogy az iszlamisták győzzenek!

2023. október 17. 05:47

Az MCC Brussels vezetője szerint a pánik, a lezárások és a figyelmeztetések azt jelzik, nem merünk tovább menni; afféle pótcselekvések történnek „ahelyett, hogy azon gondolkoznánk, miként lehetne ez ellen harcolni”.

2023. október 17. 05:47
null
Varga Mátyás Zsolt
Varga Mátyás Zsolt

Brüsszelben lelőttek két embert – jelentések szerint egy iszlamista hátterű férfi két svéd futball-szurkolót megölt, s feltehetően egy harmadikat megsebesített. Ezek után az elkövető a beszámolók alapján a belga-svéd mérkőzésnek helyet adó stadion felé vette az irányt, amit le is zárt a belga hatóság.

Emmanuel Macron francia elnök szerint egy „iszlamista terrortámadás” történt.

Ezt is ajánljuk a témában

Az eset kapcsán több figyelmeztetést is kiadtak. Alexander De Croo belga miniszterelnök arra kérte a brüsszeli lakosokat, legyenek éberek, míg az Európai Bizottság biztonsági főigazgatósága körüzenetet küldött a Bizottság alkalmazottainak, miszerint ne maradjanak az utcán, maradjanak négy fal között, vagy menjenek azonnal be egy épületbe, amíg további információ nem áll rendelkezésre.

Ezt is ajánljuk a témában

Az eset kapcsán lapunk megkereste Frank Füredit, az MCC Brussels vezetőjét. A professzor egyből leszögezte, a brüsszeli iroda csapata jól van, egyik munkatársának a férje viszont kint ragadt a lezárt stadionban.

„Borzalom, hogy egy ekkora nagyvárosban egyedül van egy iszlamista, megöl két embert és képes elérni azt, hogy a félelem eluralkodjon az embereken” – értékelt a félelem kultúráját is kutató szociológus. Szerinte a pánik, a lezárások s a figyelmeztetések azt jelzik, hogy nem merünk tovább menni, afféle pótcselekvések történnek

ahelyett, hogy azon gondolkoznánk, hogy hogyan lehetne ez ellen harcolni”.

Megemlítette, hogy Franciaországban megöltek egy tanárt. „Természetes dolog lesz lassan, hogy teljesen civil embereket ölnek az utcán. Jól mutatja, hogy milyen nagy probléma a multikulturalizmus. Két világ létezik egymás mellett, sok ember van, aki Európában él, s úgy látja, akik nem muszlimok, azok az ő ellenségeik.”

Az MCC Brussels konferenciát szervez október 25-ére az izraeli háborúról s „az új antiszemitizmusról”. Füredi leszögezte, „nagyon fontosnak tartom, hogy megtartsuk”

Nem engedhetjük meg, hogy a félelem győzzön, hogy ők győzzenek. Ha megengedjük azt, hogy befogják a szánkat, vesztettünk!”

 – szögezte le.

A konferencián arról lesz szó a hivatalos program szerint, hogy az izraeli terrortámadásokat „mind a nyilvános tüntetéseken, mind a közösségi médiában a társadalom széles rétegei elbagatellizálják, sőt ünneplik”.

Nyitókép: Mandiner/Ficsor Márton

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zsuzsa-963
2023. november 19. 15:20
"Nem engedhetjük meg, hogy az iszlamisták győzzenek!" "Nem engedhetjük meg, hogy az oroszok győzzenek!"
survivor
2023. október 17. 10:16
Kevlár mellény, acél pajzs , Uzi.
ekeke1
2023. október 17. 10:10
Majd az lesz jó ha mindenkit aki nem Izrael mantráját fújja, jól kidobálják: https://www.ft.com/content/c998bfa4-ad8e-4c61-9117-61a57aa9a92a
formaegy-2
2023. október 17. 09:00
"Nem engedhetjük meg, hogy az iszlamisták győzzenek!" Már győztek! Hogyan sikerülhetett? A terrorista támogató, korrupt, sikkasztó, Európagyilkos Leyen és bandája beleegyezésével! Az Európagyilkos rohadt banda a terrorista USA kiszolgáló kutyája Európa, az európai emberek kárára! A terrorista USA által lefizetett mocskos terrorista kutyák, akik a terrorista USA pénzéért legyilkoltatják az európai embereket! Ők a valós terroristái Európának! Ennyi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!