Fontos terroristavezért likvidált az IDF

2023. október 15. 09:39

Bilál al-Kadra egy olyan terroralakulatot vezetett, amely két izraeli kibuc ellen is támadást intézett.

2023. október 15. 09:39
null

Az izraeli biztonsági szervek megölték Bilál al-Kadrát, a Nirim és Nir Óz kibuc ellen bevetett terroralakulat vezérét – jelentette be az izraeli hadsereg vasárnap reggel. Az akcióban a tájékoztatás szerint a hadsereg mellett a Sin Bet belbiztonsági szolgálat is részt vett.

Al-Kadra vezette a két kibuc elleni Hamász-alakulatot az október 7-i terrortámadásban.

A terrorista a Hamász szárazföldi katonai kommandójának, a Nohba-csapatoknak volt az egyik parancsnoka a Hán Júnisz zászlóalj harcosaként. Az izraeli hadsereg közleménye szerint mellette megölték a Gázai övezetet uraló Hamász és az Iszlám Dzsihád nevű terrorszervezet több más tagját is az izraeli hadsereg éjjeli légicsapásaiban.

Az izraeli légierő a Gázai övezet több pontján hajtott végre támadást: Zeitúnban, Hán Júniszban és Dzsabalíjában található katonai célpontokat lőttek éjszaka. Emellett légicsapásokat mértek a Hamász főhadiszállására és több katonai egységére, több tucat rakétakilövő helyre, páncéltörő- és megfigyelőállásra.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: MOHAMMED ABED / AFP

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I feel the earth move under my feet
2023. október 15. 15:58
Kicsit megkésve.. de most már tévedhetetlenül, halálpontosan, kegyelmet nem ismerve..
Zubkov
2023. október 15. 11:27
A zsidó terrorbombázás az klassz dolog. Majd jönnek a libanoni rakéták, melyek szétverik a "kupolát". A többi arab, meg készenlétben várja a bevetési parancsot!
survivor
2023. október 15. 10:29
Az biztos hogy Hamaszharcos továbbra is lesz. A páleszek maguk akarják őket. Az arab vilag + az EU+ a nemzetközi libsik meg öntik a pénzt az araboknak. NYILT TÁRSADALOM...
survivor
2023. október 15. 10:25
Akkor most a bucsai verengzes meg van bucsátva ? A mariupoli is , ugye ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!