Figyelmeztette Morawiecki az ukrán elnököt

2023. október 02. 11:41

„Lengyelország volt az, amely több millió ukránt befogadott, a lengyelek voltak azok, akik ukránokat vettek a tetőik alá” – emlékeztetett a lengyel miniszterelnök.

2023. október 02. 11:41

A Mandiner olvasói emlékezhetnek rá, hogy Mateusz Morawiecki szeptemberben úgy fogalmazott, hogy már nem kíván fegyvereket szállítani Ukrajnának, mivel „most Lengyelországot fegyverezzük.” A lengyel miniszterelnök vasárnap újra kemény kijelentést tett – írta meg az Ukrinform.

Amikor a lengyel gazdák érdekeiről van szó, nem fogjuk kikérni senki véleményét sem Berlinben, sem Brüsszelben.

Mi a lengyel mezőgazdaság érdekében cselekszünk. Megvédjük a lengyel mezőgazdaságot az ukrán agrároligarcháktól” – szögezte le a lengyel kormányfő.

Zelenszkij számára is volt fontos üzenete

Morawiecki megtudta, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szorosabb együttműködésben gondolkodik Németországgal. „Úgy tudom, hogy ő (Zelenszkij) most azt gondolja, hogy szoros szövetségben lesz Németországgal.

Figyelmeztetem, hogy a németek mindig megpróbálnak majd a közép-európai országok feje fölött megegyezni az oroszokkal.

Lengyelország volt az, amely több millió ukránt befogadott, a lengyelek voltak azok, akik ukránokat vettek a tetőik alá, és mi voltunk azok, akik a legtöbbet segítettünk, amikor a németek még csak 5000 sisakot akartak küldeni az ostromlott Kijevbe” – emlékeztetett a lengyel miniszterelnök.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: ANDRZEJ IWANCZUK / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Megtalálta
2023. október 02. 16:48
Azért kíváncsi vagyok, mennyi marad ebből a "lengyel fordulat"-ból a választások után.
jobbközépen
2023. október 02. 16:04
Lánczi Tamás műsorában volt egy nagyon jó felvetés, egy gazdasági elemzőtől. Képzeljük el hogy ukrajna gabona helyett, ma a világ egyik legnagyobb bortermelője, és a " szomjazó " világ részére el kell juttatni az olcsón előállított ukrán bort. De sajnos a fekete tengeren az oroszok nem engedik a hajó forgalmat ezért körbe kell hajóztatni északon az árut, amely így eljut a francia kikötőbe is. A kérdés a következő : hány percig kéne várni mire az EU valamiféle mentőövet dobna a franciáknak?
Agnieszka
2023. október 02. 15:58
A lengyelek értelmesek, jó munkások, nem függetlenül a nagyszerű rk. egyházuktól, nem ott tartanának, ahol, ha nem lennének. VAN lengyel gazdasági csoda, hozzánk képest, sajnos, fájón érezhetően. Ukrajna töredékeiből nagyon is járna nekik, bár ki tudja, lesznek-e töredékek. Most MINDENT a választási győzelemért is. Drukkolhatunk, a PO közép-európai katasztrófa lenne.
5m007h 0p3ra70r
2023. október 02. 15:30
Orbanizálódik. Jól kivehetően. Lesz még Lengyelország 'hibrid féldemokratikus választási autokrácia'. Nem is olyan soká!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!