Ferenc pápa: A terrorizmus és a háború semmilyen megoldáshoz nem vezet

2023. október 08. 15:45

A katolikus egyház vezetője az erőszak leállítását sürgette az izraeli és palesztin területeken.

2023. október 08. 15:45

Izrael és a palesztin területek békéjéért imádkozott Ferenc pápa a vatikáni Szent Péter téren vasárnap délben mondott beszédében. Kijelentette, hogy aggodalommal és fájdalommal követi figyelemmel az Izraelben történő eseményeket. Úgy vélte, az erőszak minden korábbinál „gyorsabban robbant”.

A katolikus egyházfő közelségét fejezte ki az áldozatok családtagjainak. Azt mondta, imádkozik értük és mindazokért, akik terrorban és félelemben töltik ezeket az órákat.

Ferenc pápa a fegyveres támadások leállítására szólított fel. Kifejtette: „meg kell érteni, hogy a terrorizmus és a háború semmilyen megoldáshoz nem vezet, 

egyedül halálhoz, sok ártatlan szenvedéséhez. A háború kudarc, minden háború kudarc.”

Ezt is ajánljuk a témában

A Hamász Izrael állam elleni támadása veszélybe sodorta a béke egyébként is halvány reményét

Pietro Parolin szentszéki államtitkár szerint „az iszlamista Hamász terrorszervezet Izrael állam elleni támadása veszélybe sodorta a béke egyébként is halvány reményét”, amelyet Izrael a Szaúd-Arábiával tervezett megállapodással kívánt elérni.

A diplomáciai erőfeszítések nem hozzák a várt eredményt a Közel-Keleten, amiként Ukrajnában sem - hangoztatta Parolin bíboros egy vasárnapi egyházi találkozóm, aki szerint ezért globális imára van szükség a béke érdekében.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
templar62
2023. október 09. 19:07
Hirdessen cruszádot . Crusad = keresztes háború ) In hoc signo vinces : PX .
Ergit
2023. október 08. 20:17
Akik Allahban, ill. Jehovában hisznek, miért hallgatnának Rád???
connorj
2023. október 08. 19:32
EU PÉNZT IDE! DOBOGÓKŐ BÉKECENTRUM! https://vm.tiktok.com/ZGJ321omF/ https://sofrep.com/news/israeli-special-forces-to-teach-ukrainian-special-forces-how-to-combat-russia/ https://mandiner.hu/kulfold/2023/10/ultraortodox-zsidok-kopkodtek-a-keresztenyek-mellett-jeruzsalemben-video https://szentkoronaradio.com/blog/2023/05/04/egyre-sulyosbodik-a-keresztenyuldozes-izraelben/ https://electronicintifada.net/content/israel-arming-neo-nazis-ukraine/24876 https://szentkoronaradio.com/blog/2022/06/20/ukrajna-es-a-zsidok-az-antikrisztus-eljovetelenek-ujabb-allomasa/ https://szentkoronaradio.com/blog/2023/10/07/alexander-dugin-eszkatologikus-ertelmezes-nelkul-a-helyzet-megmagyarazhatatlan/ MI LEGYEN ? BÉKE vagy HÁBORÚ ? https://m.youtube.com/watch?v=FgQhcgeXxj0&pp=ygUUU3pha3LDoWxpcyBnZW9tZXRyaWE%3D https://m.youtube.com/watch?v=qxLoVPZvtTY&pp=ygUoaGVhcnQgY2hha3JhIGhlYWxpbmcgbXVzaWMgc2luZ2luZyBib3dscw%3D%3D https://zsidokjezusert.org/2023/04/03/jesua-eletenek-utolso-hete-naprol-napra/
masikhozzaszolo
2023. október 08. 17:22
Vártam, direct figyeltem, a bevált sablonos unos untalan ismételt szlogent, hogy "Először szólalt meg" módiban mennyi spét lesz a pápa megszólalása és az esemény között. Hát volt spét. Mert ugye a zsidók meg a pápa nem egy platformon vannak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!