Elárulta Biden, mikor lesz lehetséges a tűzszünet Gázában

2023. október 24. 07:44

Továbbra is kulcskérdésnek tartják a túszok kérdését az amerikaiak.

2023. október 24. 07:44

Az Izrael és a Hamász közötti tűzszüneti tárgyalások csak azután lesznek lehetségesek, hogy a palesztin iszlamista mozgalom elengedte az összes túszt – mondta hétfőn az amerikai elnök.

Joe Biden ezt akkor jelentette ki, amikor arról kérdezték, hogy támogatja-e a „túszokat a tűzszünetért” megállapodást. Kifejtette: 

A túszokat el kell engedni, utána lehet beszélni.

Szavai nem sokkal azután hangzottak el, hogy a Hamász bejelentette: szabadon enged két Izraelben elrabolt túszt.

Ezt is ajánljuk a témában

A támadások során több mint 1400 ember veszítette életét Izraelben

Izrael több mint 220 túszról tud, akit a Hamász iszlamistái rabolták el és vittek a Gázai övezetbe október 7-én egy példátlanul véres támadás során, amely háborút váltott ki a zsidó állammal. Izrael ostrom alá vonta a Gázai övezetet, hogy „megsemmisítse” az iszlamista mozgalmat

A támadások során több mint 1400 ember halt meg Izraelben, a hatóságok szerint a legtöbbjüket lövedékek találták el. Az izraeli hadsereg közölte: 1500 Hamász-harcos holttestét találták meg.

Ezt is ajánljuk a témában

A fenti adatokkal szemben hétfőn a Hamász azt állította, hogy a Gázai övezetben 5087 palesztint, többségében civilt, köztük 2055 gyereket öltek meg az izraeli bombázások, amelyek egész városrészeket romboltak le.

A pápa és az amerikai elnök „egy hullámhosszon” vannak

Joe Biden Ferenc pápával folytatott vasárnapi telefonbeszélgetése során beszélt az Izrael és a Hamász közötti konfliktusról és a gázai humanitárius helyzetről. „A pápa és én egy hullámhosszon vagyunk, nagyon-nagyon-nagyon érdekelte, hogy mit teszünk” – mondta az amerikai elnök hétfőn. Hozzátette, „elmagyarázta, mi a terv” az Izraelnek nyújtott amerikai támogatásról, Joe Biden szerint a pápa „teljes mértékben támogatta ezt”.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

***

Nyitókép: BRENDAN SMIALOWSKI / AFP

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
harcimarci-9-9
2023. október 24. 08:35
Biden????? Mióta elnöke ő Izraelnek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!