Netanjahu: Hosszú és nehéz háborúba kezdünk, megsemmisítjük a Hamászt és a Palesztin Hatóságot!

2023. október 08. 07:57

Megszületett az izraeli válaszcsapás terve.

2023. október 08. 07:57
NETANJAHU, Benjámin

Az izraeli biztonsági kabinet szombaton késő este összeült, hogy meghatározza az ország válaszlépéseit a Hamász meglepetésszerű támadására. A kabinet „egy sor operatív döntést hozott, amelyek célja a Hamász és a Palesztin Hatóság katonai és kormányzati képességeinek megsemmisítése”olvasható az izraeli miniszterelnöki hivatal közleményében.

„Hosszú és nehéz háborúba kezdünk. A háborút a Hamász gyilkos támadása kényszerítette ránk” 

– mondta Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök. „Az első szakasz ezekben az órákban ér véget a területünkre behatoló ellenséges erők többségének megsemmisítésével. Ezzel egyidejűleg megkezdtük a támadó alakulatot, és ez fenntartások és szünet nélkül folytatódni fog, amíg a célokat el nem érjük” – mondta Netanjahu.

Izrael célja, hogy „negligálja [a Hamász] képességét és vágyát, hogy hosszú éveken át fenyegethesse és kárt okozhasson Izrael polgárainak” – áll a közleményben.

„Vissza fogjuk állítani Izrael polgárainak biztonságát, és győzni fogunk” – tette hozzá Netanjahu. „A kabinet által hozott döntések között szerepel az áram-, üzemanyag- és áruszállítás leállítása”.

Nyitókép: MTI/EPA/Abir Szultan

 

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Uztu
2023. október 08. 15:28
Hupszika, farjdi elszólás.
masikhozzaszolo
2023. október 08. 12:55
Biztos van, de hirtelen nem jut eszembe: Van olyan háború, amelyiknek nincs köze a zsidókhoz? Vagy a muzulmánokhoz?
formaegy-2
2023. október 08. 12:47
"„Hosszú és nehéz háborúba kezdünk. A háborút a Hamász gyilkos támadása kényszerítette ránk” – mondta Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök." Pontosíts!!!!!!!!! A háborút a puccosseggű, Leyen, és az USA kényszerítette rátok! Mit gondolsz? A terrorista USA, Leyen és bandája nem tudott arról, hogy a puccosseggű a neki küldött fegyvereket kinek adja el? Vagy ezt az egész "derült égből" támadást az USA tudta nélkül meg tudták volna csinálni? Ugyan már!!!!!!!!! Nem ártana a katonai bázisodon is körbe nézegetni, hogy ki hol áll! Nem véletlen az a vergődéssorozat, tüntetés sorozat sem amit az USA szervezett, támogatott! A terrorista gyilkos USA-nak, azaz a gyilkos terrorista Bidenéknek a te fejed kell! Nem sikerült belülről, most megteszi kívülről! Ezt a műveletet előkészíteni, végrehajtani úgy, hogy az USA ne tudott volna róla az a hülye aki elhiszi! Mint ahogyan a puccosseggű által eladott fegyverekről, hogy kinek adta el.........
konyvtaros-0
2023. október 08. 12:40
Beszeltem izraelben elo barataimmal akik fegyverrel a kezukben vedik a csaladjukat lakokozosseguket a lakhelyukon,hogy az o korukben elfogadott es terjesztett velemeny,hogy a biden adminisztracio all logisztikai,hirszerzoi es fegyverek biztositasaval a hamasz tamadasa mogott..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!