Egy 11 éves gyereket választottak a Pride főmarsalljának

2023. október 31. 14:34

A szülők szerint a kislány 18 hónapos kora óta él transzneműként.

2023. október 31. 14:34

A Pride rendezvénysorozat eddigi, 18 éves történetének legfiatalabb főmarsallját mutatták be: egy mindössze 11 éves transznemű kislány – azaz kisfiú – nemrég „történelmet írt” azzal, hogy az Orlando Pride felvonulás nagykövetévé vált. Dempsey Jara szülei kíséretében, egy nyitott tetejű autóban vonult végig a kétszázezres tömegben, ölében egy kiskutyával, rózsaszín szív alakú napszemüvegben és virágos ruhában – írta a Pink News LMBTQ-portál.

Édesanyja, Jaime Jara elmondta, hogy Dempsey már 18 hónapos korától transzneműként él, nyíltan is vállalva az új nemét: lányos ruhákat visel és hosszú hajat növesztett. Szüleit korábban gyermekbántalmazással vádolták, mondván, hogy végzetes pszichés következményei lehetnek annak, ha összezavarják egy fejlődésben lévő gyermek nemi identitását.

Ennek ellenére 2019-ben a szülők megváltoztatták Dempsey születési anyakönyvi kivonatát, így mindössze 7 évesen hivatalosan is lány lett. Felmerül a kérdés, hogy egy másfél éves kisfiú hogyan tudja kifejezni transz identitását.

Ezt is ajánljuk a témában

Még egy 11 éves gyerek sem rendelkezik olyan belátási képességgel, amely elegendő lenne ahhoz, hogy az egész hátralévő életét meghatározó döntést hozzon születési neme megváltoztatásáról – az LMBTQ közösség pedig büszkén mutogatja, mint jelképet.

Nyitókép: Alapjogokért Központ

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2024. március 03. 15:40
Beleegyezési kort 18 évre emelni. USA 21 év.
Hunter
2023. november 01. 07:04
Szülőknek, rendezőknek börtön, a kisfiúnak pedig egy nagyon jó pszichológus! Azonnal!
orokkuruc-2
2023. november 01. 02:40
Darwin, jelenés.. Kinek jut eszébe még a dr. John Bumpass Calhoun által a ‘60-as és ’70-es években rágcsálók ezrein végzett kísérlet sorozat? Ez a buzivonal nagyon ijesztő jelenség a mostani társadalomnak.
dorkoka
2023. november 01. 00:13
Késő. Van ilyen. Valamikor az ilyet csírának mondták. Nem voltak büszkék.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!