Die Welt: A német állam támogathatta a palesztin terroristákat?

2023. október 09. 08:15

A nyugati államok közvetett felelősségéről írt egy német történész.

2023. október 09. 08:15

A Hamász szombat reggeli meglepetésszerű támadása azzal kezdődött, hogy rakétákat lőttek ki Gázából Izraelre. Néhány ilyen rakétának sikerült átjutnia Izrael kifinomult légvédelmi rendszerén, az úgynevezett Vaskupolán. A Die Welt információi szerint igaz csak közvetetten, de Németországnak is lehet felelőssége a történteken. A lapnak ugyanis Michael Wolffson történész-újságíró azt írta: 

Berlin már évtizedek óta finanszírozza olyan palesztin tankönyvet, amelyekben Izrael elpusztításáról írnak.

Passzivitás mint csendes támogatás

Wolffson írásában élesen kritizálta nem csak Németország, de az Európai Unió és az egész nemzetközi közösséget is, kiemelve hogy Izrael eddig nem kapott más a Gázai övezettől, csak „rakétákat a szárazfölre”.

A történész véleménye szerint a német tudományos és művészeti világ meglehetősen antiszemita. Olaf Scholz német kancellár pedig hallgatott, amikor a jelenlétében Mahmud Abbász palesztin elnök arról beszélt, hogy

 Izrael ötven holokausztot követett el

 már a palesztinok ellen.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: MAHMUD HAMS / AFP

 

 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dios1968
2023. október 09. 17:53
Amilyen kétszínű elvtelen g....k még az is lehet
nyugalom
2023. október 09. 13:38
Hol vannak a hazai libsik, zsidók? E.tetik a Hamászt?
letsgobrandon-2
2023. október 09. 13:13
A BAADER MEINHOF CSOPORT CD1 2008 https://videa.hu/videok/film-animacio/a-baader-meinhof-csoport-cd1-5LeXfBr8SLYDPeTa A BAADER MEINHOF CSOORT CD2 https://videa.hu/videok/film-animacio/a-baader-meinhof-csoort-cd2-oi7H773yI3j7XzaV
bagira002
2023. október 09. 13:08
Ki a fasiszta igazából , még se a magyarok . Régóta lebegtetem ,hogy a palesztinokat tőkés nyugat oroszok háttérben támogatják . Akasztófavirágok Brüsszelben illatoznak . Palesztinok az orosz támadást lekoppintották.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!