Hat pontba szedtük: így áll a helyzet hétfő reggel Izraelben

2023. október 09. 06:51

Mutatjuk az izraeli háború legfrissebb fejleményeit.

2023. október 09. 06:51

Hétfő reggel is folytatódtak az összecsapások az izraeli hadsereg és a Hamász között Izraelben – tájékoztatatott a BBC

Mutatjuk a legfontosabb történéseket röviden:

  • Több mint 1100 ember vesztette életét mindkét oldalon a Hamász szombat hajnali támadásában.
  • Harminchat órával az összecsapás kezdete után is folyamatosak a rakétatámadások Dél-Izraelben.
  • Az ENSZ szerint Izrael megtorló légicsapásai miatt 123 000 palesztin kényszerült elhagyni Gázát és közel 74 ezren kerestek menedéket iskolákban.
  • A gázai kórházak megteltek és áramszünetekkel küszködnek. Az ENSZ szerint Gáza utolsó erőműve is napokon belül kimerülhet.
  • A konfliktus hatására az Egyesült Államok a térségbe vezényelte egyik repülőgép-hordozóját és bejelentette, hogy több fegyvert küld majd – ezt a lépést a Hamász „agressziónak” minősítette.
  • Az amerikai tisztviselők arra számítanak, hogy Izrael a következő 48 órán belül szárazföldi támadást indít Gázában.

A lap hozzáteszi azt is: hétfőn az olaj ára is megugrott azon aggodalmak miatt, hogy a legutóbbi események megzavarhatják a közel-keleti kitermelést.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitóképen: Az izraeli vaskupola. Fotó: MAHMUD HAMS / AFP

 

Összesen 137 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira002
2023. október 09. 12:22
Palesztinok fenyegetőznek az egész világot meghódítják , ebben segített Merkel Juncket Ursula a bevándoroltatással . Előszele svédeknél történtek . Vak tőkés Európa nem látta rájuk törnek örömmel fogadott kedvenc terroristák , ehelyett a magyarokat szankcionálja nácizza . Gyanúm németek palesztinok hátára mászva akartak világuralomra törni.
korona.2.0
2023. október 09. 12:11
Isten nem bottal ver. Többel. Jaj azoknak a nemezeteknek, akik a Parancsolatokat nem tartják be !
bagira002
2023. október 09. 11:38
Kibontjuk az igazságot érdekes párhuzamokat látunk . Hogy is van ez oroszok háttérben palesztinokat segíti , Brüsszel -eus tőkés országok - Amerika palesztin népvándorlást eszközöl , hogy a németek oroszokkal nehogy összefogjon Amerikát a vezető országok közül le ne nyomják . Most a világ feljajdul mert Izraelt palesztin támadás érte . Hisz oroszok ,Brüsszel, eus tökés országok , Amerika palesztinokat segítették . Szóval az EU kiáll Izrael mellett, de közben hagyja, hogy az európai nagyvárosok utcáin az EU által imádott és invitált bevándorlók közül sokan azt ünnepeljék, hogy embereket mészároltak le?
survivor
2023. október 09. 11:13
A migráció nőni fog. A háború az EU migráció barát erőinek jó, Ugye drogos ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!