Brit miniszterelnök: Valószínűleg Gázából indított rakéta csapódott az al-Ahli kórházba

2023. október 23. 19:10

A Hamász és számos arab ország Izraelt tette felelőssé a 471 ember halálát okozó támadásért, a brit hírszerzés máshogy látja.

2023. október 23. 19:10

Rishi Sunak brit miniszterelnök szerint a brit hírszerzés azt valószínűsíti, hogy Gázából indított rakéta csapódott be az övezetben működő al-Ahli kórházba. A Gázát uraló Hamász iszlamista terrorcsoport hatóságai szerint a múlt keddi robbanás 471 ember halálát okozta. A Hamász és számos arab ország Izraelt tette felelőssé a támadásért, az izraeli kormány szerint ugyanakkor 

a Gázai övezetben működő másik terrorcsoport, az Iszlám Dzsihád rakétája találta el a kórházat.   

Rishi Sunak, aki hétfő este a londoni alsóház képviselőit tájékoztatta a térségben tett múlt heti látogatásáról, kijelentette: brit hírszerzési és fegyverszakértők mélyreható vizsgálata szerint a robbanást valószínűleg egy olyan rakéta – vagy annak egy része – okozta, amelyet Gázából indítottak Izrael felé. Ahogy egy előző cikkünkben mi is beszámoltunk róla, Joe Biden korábban azt közölte Benjamin Netanjahuval: hisz Izraelnek, és ő is úgy gondolja, hogy a gázai kórház elleni támadás nem Izrael, hanem a palesztin terroristák műve.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: WILLY KURNIAWAN / POOL / AFP

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Megtalálta
2023. október 30. 16:21
Akkor most már biztos, hogy nem Gázából lőtték ki. :D Egyébként furcsa, hogy a britek manapság már hazudni sem tudnak rendesen. Annyira blőd faszságokat állítanak, hogy gyakorlatilag már senki nem hisz nekik.
Intruder
2023. október 24. 06:51
Vagy Orbán ármánykodása. Hosszú a keze a patásnak.
need-info
2023. október 23. 22:12
Miért is lett volna máshogy? Csodálkozunk?
F1950
2023. október 23. 22:00
Ha Rishi Sunak mondja, akkor az igaz mert a brit hírszerzés már egy éve megmondta, hogy a muszkák kifogytak a rakétákból
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!