Biden Netanjahunak: Az alapján, amit láttam, úgy tűnik, nem önök felelősek a gázai kórház elleni robbantásért

2023. október 18. 18:19

Az amerikai elnök támogatásáról biztosította Izraelt.

2023. október 18. 18:19

Joe Biden amerikai elnök szerdán Izraelbe látogatott, ahol Benjamin Netanjahu miniszterelnökkel tárgyalt az országban folyó háborúról– írja a The Times of Israel.

Biden elmondta, hisz Izraelnek, hogy az előző esti gázai kórház elleni támadás nem Izrael, hanem a palesztin terroristák műve.

„Mélységesen elszomorított és felháborított a tegnapi gázai kórház elleni robbantás. Az alapján, amit láttam, úgy tűnik, hogy a másik csapat tette, és nem önök”

– mondta Benjamin Netanjahu miniszterelnöknek egy tel-avivi szállodában.

Az Air Force One fedélzetén az odaúton John Kirby, a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának szóvivője újságírók kérdésére ugyanakkor elmondta, hogy Biden Izrael barátjaként kemény kérdéseket fog feltenni Netanjahunak Izrael gázai háborús stratégiájával kapcsolatban.

Miután megérkezett Tel-Avivba, nyilatkozatában Biden a Hamászt az ISIS-hez hasonlította, mondván: 

„Olyan gonoszságokat és atrocitásokat követtek el, amelyek mellett még az ISIS is racionálisabbnak tűnik”

 – állította, majd biztosította Izraelt Amerika együttérzéséről és támogatásáról a terroristákkal szembeni védekezésben. Ugyanakkor figyelmeztette Izraelt is, vigyázzon, milyen eszközökhöz folyamodik a háborúban, mert az egész világ őket figyeli. 

Nyitókép: Brendan SMIALOWSKI / AFP
 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Józsi6
2023. október 19. 09:30
"Az amit láttam " Mondja egy korlátozott képességű demenciában szenvedő vénember. És a kijárat már megvan ? A láthatatlan ember kézfogása nem fáj ?
Nasi12
2023. október 18. 23:38
A hamasz is olyan hülye mint az oroszok. Saját magukat lövik :). Sztem Biden azt sem tudja mit látott. A látvány csak stúdió kérdése. Jobban tenné ha megkérdezné a műholdjaikat. Mint az orosz rakétabecsapódásnál a lengyelekhez. Akkor kijózanította a zenebohócot. De persze ez a helyzet most bonyolultabb. Lehet az orosz műholdak ide nem látnak olyan jól.
HunGo
2023. október 18. 22:09
"Az alapján, amit láttam, úgy tűnik, nem önök felelősek a gázai kórház elleni robbantásért" Na most akkor hülyének nézik a világot? Ugyan kinek van akkora bombája ilyet elkövessen? Ha hamasz bombája lenne a kórházban nincs ekkora pusztitás! De mivel nagy pusztitás volt ekkorára csak izraelnek van ilyenre hatalma bombájai! Hol vagytok nagy katonai szakértők?
figyelő4322
2023. október 18. 21:36
survivor 2023. október 18. 20:48 Persze sem Izrael, sem Palesztína, sem Hamász sem NATO tag (törvényesen), de az is igaz, hogy a NATO fő- fő nacsalnyikja így nyilatkozott néhány napja: "...Israel does not stand alone.” Szóval Izrael a NATO szövetségese. Annak minden hasznával, előnyével együtt - de mindenfajta legális elkötelezettség nélkül... Mint a Grün bácsi mondotta vala: ÜGYES! 🧐
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!