Breaking! A republikánus Mike Johnsont választották meg a képviselőház új elnökének

2023. október 25. 20:35

Johnson a képviselőház 7 szavazása közül 6 alkalommal Ukrajna ellen szavazott, álláspontja szerint a segélyek küldése Ukrajnának „szörnyű hiba”.

2023. október 25. 20:35

A képviselőház Mike Johnson republikánus képviselőt választotta meg új házelnöknek – olvasható a CNN cikkében. A lap szerint 

Johnsonra 220 szavazat érkezett, míg a demokrata Hakeem Jeffriesre 209-en voksoltak. 

Johnson mögött egyöntetű volt a Republikánus Párt támogatása. Egy republikánus – Van Orden – hiányzott a szavazásról.

Ukrajna ellen szavazott

Johnson Donald Trump korábbi elnök hangos támogatója volt, és a kongresszus egyik kulcsfigurája volt a 2020-as választás megdöntésére irányuló sikertelen erőfeszítésekben. Johnsont először 2016-ban választották be a képviselőházba, és a képviselőházi republikánus konferencia alelnökeként, valamint a GOP frakcióvezető-helyettesi posztján, azaz vezetői asszisztensi pozícióban tevékenykedik. Johnson a képviselőház 7 szavazása közül 6 alkalommal Ukrajna ellen szavazott, álláspontja szerint a segélyek küldése Ukrajnának „szörnyű hiba”.

Nyitókép: Facebook

 

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MaBaker
2023. október 26. 11:45
Az állítólag America First képviselő első beígért intézkedése egy támogatáscsomag küldése Izrael számára. Az ukrajnapárti McCarthy után vettek maguknak egy veszett evangélikust a második front megnyitása érdekében. Sajnos ha maga Trump döntene mindenről, akkor is belecsapnának a szarba Gázában. Ha nagyon pesszimista akarok lenni, akkor azt mondanám, hogy mindkét oldal kijátssza a lakosságot a háborús profitért.
Forgalmazó
2023. október 25. 23:07
Akkor mégsem mindenki zombi az usában?
fatman
2023. október 25. 22:25
miért csak 6x???
Nasi12
2023. október 25. 21:52
Igaza van. Erkölcsileg veszít amerika egy olyan rezsimet támogatva. Ahol ráadásul a amerikai politikai ellenfelei nyakig benne vannak a mutyiban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!