Betiltják Izraelben az al-Dzsazírát

2023. október 20. 11:47

„Elfogadhatatlan, hogy a hírügynökségen keresztül közvetítik a Hamász üzenetét” – hangsúlyozta Izrael kommunikációs minisztere.

2023. október 20. 11:47
null

Az izraeli kormány csütörtökön megszavazta az al-Dzsazíra hírügynökség izraeli irodájának bezárását a nemzetbiztonság megsértése és az erőszakra való felbujtás miatt – írja az Israel Hayom. A kormány szerint a portál az izraeli katonákat a terroristák potenciális támadásainak teszik ki.

„Ez egy olyan hírügynökség, amely uszít, ez egy olyan hírügynökség, amely [izraeli] csapatokat filmez a gyülekezési területeken, s amely Izrael polgárai ellen uszít – propaganda szócsöve” – fogalmazott Slomó Karhi kommunikációs miniszter.

Elfogadhatatlan, hogy a Hamász üzenete ezen a hírügynökségen keresztül közvetítve van

– húzta alá a miniszter.

Nyitókép: MTI/EPA/Haiszam Imad

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sámson
2023. november 21. 14:00
https://twitter.com/Vigilante2801/status/1724931473097052214
Sámson
2023. november 21. 12:21
Ezt nem biztos, hogy leadták az al-jazira propaganda TV-ben: https://twitter.com/i/status/1718291358748950781
Sámson
2023. november 21. 11:16
Szükséges megemlíteni az antiszemitizmus klerikális gyökereit is. Gyakori vád erről az oldalról a zsidók ellen, hogy "Krisztus-gyilkosok", "Isten-gyilkosok", stb. A vád szerint érintett Isten, és a Szent Biblia ennél árnyaltabb képet fogalmaz meg a zsidó népről, nem ilyen egyoldalú, gyűlölettel átitatott ítéletet fogalmaz meg: "Mondom tehát: Avagy elvetette-é Isten az ő népét? Távol legyen; mert én is izráelita vagyok, az Ábrahám magvából, Benjámin nemzetségéből való. Nem vetette el Isten az ő népét, melyet eleve ismert. ... Mert nem akarom, hogy ne tudjátok atyámfiai ezt a titkot, hogy magatokat el ne higyjétek, hogy a megkeményedés Izráelre nézve csak részben történt, ameddig a pogányok teljessége bemegyen. És így az egész Izráel megtartatik, amint meg van írva: Eljő Sionból a Szabadító, és elfordítja Jákóbtól a gonoszságokat: És ez nékik az én szövetségem, midőn eltörlöm az ő bűneiket. " (Biblia, Szent Pál apostol rómaiakhoz írt levél 11. rész)
Sámson
2023. november 21. 11:05
Antiszemitizmus már nagyon régóta van. 1222-ben Magyarországon az Aranybulla törvényben megtiltották a zsidóknak, hogy földet vásároljanak. Később azzal vádolták őket, hogy - Láttál már zsidót kapálni? Nem! Na ugye, mert nem szeretnek dolgozni! A történelmi ismeret hiánya, a butaság miatt az ellentmondást nem ismerik fel a gyűlölködők. Gyakori indoka az antiszemitáknak az áldozat hibáztatása is, hogy biztosan oka van annak, hogy őket gyűlölik. Először vallási alapon indult az antiszemitizmus, majd faji alapokra került át, ezt Adolf Hitler járatta csúcsra a végső megoldás kitalálásával és gyakorlati megvalósításával. Ennek hatására 1948-ban az ENSZ határozatának támogatásával megalakult Izrael állama. Innentől az antiszemitáknak már nem elég, hogy a nemzetükben a zsidó vallást gyakorlókat szinte kiirtották, nem elég, hogy az ateista, marxista zsidókat is szinte kiirtották faji alapon, hanem a hazájukat újraépítő zsidókat távolról is gyűlölik tovább, ez a szint az Izrael ellenesség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!