Belga miniszterelnök: Gyáva támadás érte Brüsszelt

2023. október 16. 22:31

Alexander De Croo arra kérte a brüsszelieket, hogy legyenek éberek.

2023. október 16. 22:31

Őszinte részvétét fejezte ki Alexander De Croo belga kormányfő a hétfő esti brüsszeli terrortámadás során elhunytak hozzátartozóinak. A politikus leszögezte: kiemelt figyelemmel kíséri a helyzetet az illetékes miniszterekkel. 

Figyeljük a helyzetet, és arra kérjük a brüsszeli polgárokat, hogy legyenek éberek 

 – írta De Croo a közösségi oldalán. 

Később közölte, hogy részvétet nyilvánított Ulf Kristersson svéd miniszterelnöknek is. Hozzátette, hogy Belgiumnak és Svédországnak egymás közvetlen szövetségeseiként közös a feladata a terrorizmus elleni küzdelemben.

A brüsszeli támadásra reagált Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke is. A brüsszeli politikus azt írta, elborzasztották a Brüsszel „szívében” történt gyilkosságok. Úgy fogalmazott: „a terror és a szélsőségesség nem szivároghat be társadalmainkba. Az embereknek biztonságban kell érezniük magukat.

 A gyűlölet nem fog győzni.”

Ahogy portálunk is beszámolt róla, Brüsszelben lelőttek két embert. A hírek szerint mindkét áldozat svéd futballmezt viselt. A támadást követően a közösségi médiában olyan videók kezdtek terjedni, amelyeken egy arabul beszélő férfi kijelenti: „a támadás Allah nevében történt”. A férfi a felvételen hozzáteszi, három embert ölt meg. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Kenzo TRIBOUILLARD / AFP

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szuper
2023. október 17. 12:22
Szerintem nem ez szarházi a gyáva, hanem a belga, svéd, német, angol, francia stb. fajtátok, akik etetitek, pénzelitek a niger és arab hordát, utána meg panaszkodtok, ha kilőnek közületek néhányat! Szánalmas banda! Eddig sajnáltam a fajtátokat, de már csak szánni tudlak benneteket...
pepu
2023. október 17. 11:20
Belga miniszterelnök: Gyáva támadás érte Brüsszelt. Nem b+, nem gyáva hanem törvényszerű.
Józsi6
2023. október 17. 10:57
Aki életét adja, az gyáva ? Oh szegény 1848-as hősök, Zrínyi és Dugonics, tudjátok, hogy mind gyávák vagytok - Brüsszel szerint ?
Csendesgyöngy
2023. október 17. 10:43
„a terror és a szélsőségesség nem szivároghat be társadalmainkba. Az embereknek biztonságban kell érezniük magukat. A gyűlölet nem fog győzni.” Tényleg? Már bent vannak! Felháborító, hogy mennyire rajtuk kívülinek tekintik ezt a problémát és még beállnak az áldozati pózba is. Miközben az Európa Tanácsban minősített többséggel fogadták el a migrációs paktumot, és megfenyegetik Magyarországot az illegális bevándorlók kitoloncolása miatt. Egy kétszínű és undorító banda diktál Európában! Mindegy, hogy kik állnak a háttérben, a bűnt ők követik el az emberek ellen, nincs mentségük. Az iszlám világ teljes szívvel gyűlöli a Nyugatot, és ezeknek az előörsei már itt vannak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!