Azonnali fogolycserét szorgalmaz a Hamász

2023. október 29. 13:48

A terrorszervezet kész elengedni az összes túszt, amennyiben Izrael elengedi az összes általa bebörtönzött palesztin rabot.

2023. október 29. 13:48
Joe Biden és kormánya számára is váratlan volt a nagy békecsinálás után a Hamász terrorakciója - képünkön néhány terrorista

A Hamász kész elengedni az összes túszt, amennyiben Izrael elengedi az összes általa bebörtönzött palesztin rabot – jelentette be szombat este Jahja Szinvár, a Gázai övezetet irányító Hamász iszlamista terrorcsoport vezetője.

A Hamász fegyveresei október 7-én indítottak meglepetésszerű támadást Izrael ellen, betörtek az ország déli részébe, több mint 1400 embert meggyilkoltak, további mintegy háromezret megsebesítettek, valamint mintegy 230 embert elraboltak és túszként tartanak fogva.

Az iszlamisták mostanáig négy túszt engedtek szabadon, két amerikai állampolgárt, valamint két idős, izraeli nőt. Szinvár egyúttal felszólította az ügyben érintett civilszervezeteket és intézményeket, igyekezzenek összeállítani egy listát az izraeli börtönökben lévő palesztin nőkről és férfiakról.

A palesztin foglyok elengedését szombaton a Hamász fegyveres szárnya, az Izzedín el-Kasszám Brigádok vezetője, Abu Obejda is követelte, cserébe a túszok szabadon bocsátásáért. Elmondta, az ügyben már történt kapcsolatfelvételt az izraeli hatóságokkal, hozzátéve: 

Lehetőség nyílt az egyezségre, de az ellenség megakadályozta"

Szombaton több százan, az elhurcoltak rokonai tüntettek több izraeli városban, köztük Tel-Avivban, szeretteik azonnali kiszabadítását követelve.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MAJDI FATHI / NurPhoto / NurPhoto via AFP

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Forgalmazó
2023. október 29. 21:17
Lakás kiadó emelt áron nyugatról menekülő fehér európaiaknak! 10havi Kaució előleggel.
Gonella
2023. október 29. 20:24
úgy látom ejrópa nem fogja fel, hogy ami izraelben történik, az egy főpróba. az előadás nagyon véres lesz. már itt vannak : kölnben, párizsban, brüsszelben, stockholmban, birminghamben és a nyugati városokban. nem integrálódni és asszimilálódni jöttek! ez a kultúrák összecsapása lesz! ÉBRESZTŐ!
Gonella
2023. október 29. 20:14
a szombati halottakért mit adnak? az elkövetőket?
0123456789-2
2023. október 29. 18:54
https://mandiner.hu/kulfold/2023/10/megrazo-felvetelek-zsido-gyerekeket-egethettek-el-a-hamasz-terroristai
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!