Amerikai lap: Négyszemközt találkozhat a kínai és az amerikai elnök

2023. október 06. 11:24

A Washington Post értesülései szerint a Fehér Ház már Hszi Csin-ping elnök látogatására készül.

2023. október 06. 11:24

Joe Biden amerikai elnök és Hszi Csin-ping kínai elnök személyesen találkozhatnak a jövő hónapban a kaliforniai San Franciscóban – tudta meg a Washington Post. A Fehér Ház már készít a terveket a találkozóra, amely reményeik szerint hozzájárulna a két ország közötti kapcsolat stabilizálásához. 

Az amerikai lap értesülését egyelőre egyik fél sem erősítette meg, de egy neve elhallgatását kérő kormányzati tisztviselő azt nyilatkozta, „eléggé biztos, hogy lesz találkozó”.

A két nagyhatalom kapcsolata jelenleg nem nevezhető zökkenő mentesnek, de mindkét fél azon igyekszik, hogy javítsanak a helyzeten, és továbbra is kapcsolatban álljanak egymással, írja a Washington Post.

Joe Biden és Hszi Csin-ping legutóbb tavaly novemberben találkozott egymással személyesen a G20-as csúcstalálkozón Indonéziában. Azóta a kínai elnök márciusban azzal vádolta Washingtont, hogy Kína elszigetelésére, bekerítésére és elnyomására irányuló erőfeszítéseiket tesz, hogy lassítsa az ázsiai ország fejlődését. Biden pedig júniusban egyenesen diktátornak nevezte Hszi Csin-ping elnököt. 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: SAUL LOEB / AFP


 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bell & Sebastian
2023. október 06. 12:44
Ha jól látnak, cserélhetnek vak cinát.
Leskelődő
2023. október 06. 12:05
Csak a súgógépet majd ki ne felejtsék Biden poggyászából.
Jajdejónekünk
2023. október 06. 11:44
Egy ilyen találkozónak mi lenne a hozadéka? Biden azt sem tudja, milyen nap van!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!