Amerika kilőtte egy NATO-tagország drónját

2023. október 05. 21:49

Ez az első ilyen eset.

2023. október 05. 21:49

Felfegyverzett török drónt lőtt ki az amerikai légierő egyik F-16-os harci repülőgépe Szíria fölött, mivel az túl közel ment az ott állomásozó amerikai csapatokhoz – közölte két tisztségviselő csütörtökön.

A névtelenséget kérő amerikai illetékesek szerint Washington többször is figyelmeztette török felet, hogy amerikai csapatok közelében vetette be a drónját.

Ez az első eset, hogy Washington arról számol be: kénytelen volt lelőni NATO szövetségese, Törökország egyik drónját.

A török védelmi minisztérium viszont azt állította, hogy a Washington vezette terrorellenes koalíció által lelőtt drón nem a török fegyveres erőké volt. Azt azonban nem közölték, hogy kié.

Az Egyesült Államokkal szövetséges szíriai kurdok szerint a nap folyamán nyolc ember esett áldozatul török megtorló intézkedéseknek. Törökország az utóbbi napokban súlyos csapásokat mért kurd állásokra Szíriában és Irakban is, miután a terrorszervezetnek minősített Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) jelentkezett a vasárnapi ankarai pokolgépes merénylet elkövetőjeként.

(MTI)

Nyitókép: AFP/Andre Alves

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
august
2023. október 06. 08:41
A legnagyobb vicc az egészben, hogy az USA által támogatott szíriai kurdok követnek el terrorcselekményeket Törökországban. Jórészt az USA által ellenőrzött területekről kiindulva. Innen támadják a szíriai hadsereget is. Vajon mit keres az USA még Szíriában? Amúgy volt néhány hete egy érdekes hír is, hogy szíriai zsoldosok, állítólag egykori ISIS alakulatok katonái harcoltak az ukránok oldalán.
balbako_
2023. október 06. 08:03
Ez a NATO...
Kormánypárti2
2023. október 06. 07:49
Akinek ilyen szövetségese van, annak nincs szüksége ellenségre. Nem tudom mi is mit keresünk a nátóban. Egy szarfészek, amcsi érdekekért.
Upuaut
2023. október 06. 07:27
Az Egyesült Államoknak ki adott meghívót, hogy Szíriában legyen? A szankciók hol vannak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!