Alexander Dugin: Amerika késlelteti Gáza invázióját

2023. október 15. 17:19

A filozófus szerint a szárazföldi művelet az utolsó vonal, amely még elválasztja az emberiséget a civilizációk háborújától és a teljes pusztulástól.

2023. október 15. 17:19
null

Alexander Dugin is megnyilvánult az izraeli háborúval kapcsolatban. A filozófus szerint a szárazföldi műveletek késleltetésének más magyarázata lehet, mint az időjárás.

Azt hiszem, az Egyesült Államok, amely a muszlim világ Amerika-ellenes alapon történő összefogásának gyors erősödését látja, habozik, hogy hagyja-e Izraelnek, hogy megindítsa a támadást”

– fogalmazott. Majd kitért arra is, hogy a közvetlen következmények az iszlám világgal szembeni amerikai politika teljes összeomlását vetíti előre. 

Dugin: Egyetlen muszlim se értene egyet a „tisztogatással”

A filzófus rámutatott arra is: szerinte egyetlen muszlim sem értene egyet Gáza etnikai alapú tisztogatásával, valamint hozzátette: sok ország,  és számos iszlám mozgalom reagálna, némelyikük erőszakosan. Dugin szerint ugyanis az egész Nyugat közvetlen konfrontációval néz szembe a globális iszlámmal, és úgy látja: senki sem maradhat semleges. Mint aláhúzta:

a szárazföldi művelet az utolsó vonal, amely még mindig elválasztja az emberiséget a civilizációk háborújától és a teljes pusztulástól”.

***

Nyitókép: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szarvas-2
2023. október 16. 11:11
Miután a muszlim világban szabadságharcosnak tekintik a terroristákat-és ahonnan(!) ők nézik,annak is látszanak-reájuk hivatkozva gyerekeket ölni-gáz. Erről beszél a Dugin. Másrészt a lefejezett csecsemőket senki sem látta,csak hallotta-valszeg ugyanolyan kamu,mint a Bucsa. A Netanjau csapdában van. Akármit tesz-ellene fordul.
figyelő4322
2023. október 15. 22:23
Nem tudom, ez a Dugin mennyire szagértő a témában, de néhány dologban kissé mellétalál. (Pedig nekem csak egy sokat olvasó fajta értesüléseim vannak a K.K.-ről, még szagértő sem vagyok.) Pl. Dugin 'etnikai alapú' tisztogatásról beszél Gazaval kapcsolatban. Mekkora mellényúlás ez? A terület lakóinak majdnem 100%-a arab (igaz, nem mind muszlim, vannak ott keresztények is.) Viszont csak úgy lehetne etnikai tisztítást (ethnic cleansing) végrehajtani, ha az összeset elűznék! Ennek pedig se értelme, se jó vége nem lenne. Szerintem a terroristáktól való megtisztításnak van/lenne értelme/ realitása - de még az sem lenne könnyű!
Skywalker_bp
2023. október 15. 21:04
Dugin sztem jól látja. És Marc Lynch is.
powerage
2023. október 15. 20:34
Itt nem annyira Amerika késleltet, mint inkább kezd felszállni a vörös köd egy kicsit. A 2006-os Izrael vs Hezbollah balhénál Izraelnek 200 alatti halottja volt, mégis elég fájdalmasan élték meg a dolgot. Ha most benyomulnak Gázába, ott rengeteg halottjuk lesz, még akkor is ha nagyrészt gyerekeket kell majd agyonlőniük és kívülről nem száll be senki. És azért ez az IDF már nem az a régi IDF '76-ból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!